2009 m. vasario 2 d., pirmadienis

Špinatai su pupelėmis ir karamelizuotais svogūnais


Ką gi galiu pasakyti? Tiesiog labai. Labai-labai skanios, paprastai gaminamos, lengvos ir kartu sočios salotos. Ar gi gali būti kitaip, jei tai Libano virtuvė? Viena skaniausių virtuvių pasaulyje. Receptas iš šios knygos, parašytos neprilygstamosios Claudijos Roden, vienos geriausių Magrebo virtuvių žinovių pasaulyje.


1 didelis svogūnas
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
250 g špinatų
druskos ir juodųjų pipirų
1 skardinė (400 g) pupelių arba avinžirnių
1 - 1 1/2 šaukšto citrinos sulčių
1/2 šaukštelio cukraus


Svogūną supjaustyti plonomis "plunksnelėmis", pabarstyti cukrumi ir pakepinti pusėje aliejaus kiekio, kol svogūnai gražiai paruduos. Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, suberti perrinktus špinato lapus ir labai trumpai pakepinti, tik kol lapai "nuvys". Špinatus sumaišyti su nuvarvintomis pupelėmis, smulkintais česnakais, svogūnais. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį, pašlakstyti citrinos sultimis.