2009 m. vasario 11 d., trečiadienis

Sriuba Valentino antidienai arba meilė ateina ir .....


ir išeina, o valgyti norisi. Ilgai galvojau, kaip čia su ta meile yra. Yra ar nėra, būna ar nebūna.... Visos širdeliuotos, apsikiškiavusios ir apsimeškiavusios parduotuvės, aprengtos nėriniuotais apatiniais, šaukia: "Išpardavimai, nerealūs išpardavimai, net iki 90 proc...." tad nejučiom ir tęsiasi mintyse: "mes išparduodame jausmus, siūlome - imkite nukainuotus, jie geriausi, tik pigūs, masinės kiniškos gamybos". Ar aš noriu "kiniškos" meilės? Nežinau, ar mane jaudina Valentino diena. Ir iš viso, gal ją boikotuoti? Jeigu myli ir gera, tai ar bus geriau arba mylėsi labiau, jei vieną dieną pasirodysi su kiškučio ausytėmis ar padovanosi raudoną širdelę... Ar pūkuotas niekutis sušildys, kai į širdį skverbsis dargana? Prieš šventes man visuomet kyla priešiškų minčių. Kam to reikia, kodėl, ir kas pasikeis, jei nieko nebus?

Taigi abejodama dėl pirmos dalies, visiškai sutinku su antrąja. Valgyti tai norisi. Ir, kas baisiausia - kasdien. Vieniems tai rūpesčiai dėl svorio - juk valgai ir kažkodėl gamta taip sutvėrė, kad kitaip neišeina, kitiems - kasdienio gaminimo kančios. Na tokios kaip mano. Nekenčiu gaminti maisto. Acha. Čia pasirašau. Netikitė? Nereikia, vis tiek nekenčiu. Tik su priedu - kasdien. Todėl stengiuosi kuo mažiau laiko leisti virtuvėje.... Todėl tokios sriubos tai tikras išsigelbėjimas. kai jau visko gana, tada varau į virtuvę ir po 15 minučių galima jau ir pailsėti. Lai verda :)

Pomidorienė su perlinėmis kruopomis

1 morka
1/2 svogūno
1 česnako skiltelė
2 šaukštai aliejaus arba 1 šaukštas lydyto sviesto
1/2 st. perlinių kruopų (užmerkti iš vakaro)
2 - 3 vid. dydžio bulvės
1/2 - 1 skardinė pomidorų savo sultyse (pagal skonį)
druskos, pipirų, džiovintų bazilikų
1/2 šaukštelio cukraus

Geriausiai gaminti storasieniame puode. Įkaitinti aliejų arba sviestą, įmestii sutraiškytą česnako skiltelę, po to pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir morką. Į puodą įpilti 2 l vandens, įberti kruopas ir virti apie 30 - 40 minučių. Tada suberti bulves supjaustytas kubeliais. Įberti druskos, pipirų ir virti kol bulvės išvirs. Baigiant virti įpilti sutrintus pomidorus ir įberti cukraus. Dar virti 2 - 3 minutes, įberti sutrinto džiovinto baziliko ir uždengti. Leisti pastovėti 10 - 15 minučių.

Taigi, kas čia tokio įdomaus? Gal ir nieko... bet keičiant kruopas pupelėmis arba lęšiais arba bulguru arba žirniais, net makaronais, dedant pomidorus arba ne galima kasdien valgyti vis skirtingą sriubą. Jos gaminimas užima laiko mažiau, nei aš klavišus spaudinėjau... (beje, aš tai darau tikrai ne lėtai :))))
P.S. Gal ir giltiniauju aš čia dabar..... Kam tada sriubą supiliau į širdelės formos dubenėlį? ;)