2009 m. vasario 13 d., penktadienis

Trumpa inventorizacija

Ryte išgirdau tokią nuomonę, kad į metų pabaigą neliks produktų ir bus badas. Turėčiau ūsus, juokčiausi į juos, nes atvirai juoktis būtų nemandagu. Tada man parūpėjo įvertinti savo maisto atsargas. Įdomu, ar mano šeimyna ištvers badą, jei staiga išnyktų parduotuvės. Taigi puoliau prie atsargų :)))) Be ko negaliu gyventi???? :D Iš karto perspėju, kad daug pas mane reiškia tikrai daug.

  • Pakabinama spintelė su įvairiausiais prieskoniais
  • Dar viena pakabinama spintelė virš gartraukio su džiovintais bazilikais, citronu (pamiršau, kaip lietuviškai, bet išsisaiškinsiu :) ) peletrūnais, ramunėlėmis, rozmarinais ir čiobreliais. Žolės supiltos į medžiaginius maišus, tokius kaip avalynei sudėti.
  • Kita pakabinama spintelė su džiovintais vaisiais (be datulių, kurių mes nevalgome) ir riešutais (be žemės riešutų, kurių irgi nemėgstame)
  • Dar viena spintelė su įvairiais konditeriniais priedais - želatina, kepimo milteliais, žele, dviem kg juodojo šokolado, pusantro kg baltojo šokolado, puse kg kakavos, aguonomis (kam jas pirkau?), sausomis mielėmis, marcipanu. Ten pat įvairios smulkios formelės ir antgaliukai.
  • Makaronai (tiesiog daug ir įvairūs)
  • Miltai (kvietiniai trijų rūšių, ruginiai, ryžių)
  • Kruopos: ryžiai (ilgagrūdžiai, natūralūs, apvalūs, raudonieji), grikiai, manai, perlinės, lęšiai, avinžirniai, pupelės, penki grūdai, kuskusas, bulguras
  • Cukrus, medus natūralus, dirbtinis, golden sirup
  • Aliejus. Daug, be įprastų (saulėgrąžų, vynuogių sėklų, alyvuogių, kukurūzų) dar riešutiniai. Sojų ir rapsų aliejaus nenaudojame.
  • Actas. Baltas, raudonas, balzaminis, spiritinis, ryžių. Condi shake.
  • Džiovinti pomidorai. (Kaip bebūtų keista, bet atvežti iš Armėnijos skoniu sėkmingai nurungia itališkus)
  • Konservuoti: pupelės, avinžirniai, pomidorai savo sultyse, žirneliai (moldaviški), pomidorų pasta, kečupas (ukrainietiški), persikai, kriaušės, ananasai, slyvos, vyšnios
  • Kaparėliai, kornišonai, konservuoti mažyčiai obuoliukai, česnakai, perliniai svogūnai
  • Alyvuogės. (Juodos, žalios, kalamata)
  • Harisa, pasta genovese, ančiuviai, tahini, konservuoti vynuogių lapai

Tai tiek, kiek galima sutalpinti į 5,5 kv.metro ploto virtuvę ir tiek, kiek man reikia, kad galėčiau laikas nuo laiko išsidirbinėti.... šaldytuvo netardžiau, nes tik šiandien į šaldiklį įmečiau penkis kg šaldytos tilapijos. Tiesiog buvo gera kaina. Į rūsį irgi nelindau. Ir iš viso ten neeinu. Užtenka, kad per vasarą užsuku porą šimtų stiklainių... Ką gi, galiu padaryti išvadą, kad badas mums nebaisus :) ir ilgai :))))) Taip pat galima padaryti išvadą, kad pas mus vyrauja kaukazietiška (nekeista, nekeista :))))), arabiška, Viduržemio jūros ir įprasta virtuvės. Tolimieji Rytai bent kol kas nejaudina :)

P.S. Pamiršau... kaip gi galėjau????? Brendis, romas ir vynas ... kepiniams, kepiniams :) Gėrimai gėrimui - ne mano parapija :))))