2009 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Nesilpnų nervų savininkams. Želė šokolade


Kaip ir minėjau. Teko pažaisti. Bet vienbalsiai nusprendėme, kad verta. Galbūt kitąkart darysiu kaip normalius saldainius, t.y. užpylant šokoladu formelėse, bet meno (art :) ) atžvilgiu tokie nelygus saldainiai man gražesni :))) Ką aš galiu su savimi padaryti, jei penkis kartus sudedama du ir du gausiu penkis skirtingus rezultatus.

Želė pagaminau daugiau, nes žaisti su 200 ml tirpalo tikrai nenorėjau :)

10 g želatinos
400 ml apelsinų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių

10 g želatinos
50 ml vandens
350 ml pieno
1 šaukštas cukraus
1/2 vanilės ankšties

200 g šokolado

Apelsininiam sluoksniui želatiną užpilti sultimis, išbrinkinti ir ištirpinti. Supilti citrinos sultis ir cukrų pagal skonį.

Pieniniam sluoksniui želatiną užpilti vandeniu. Palikti išbrinkti. Vanilės ankštį įpjauti ir bukuoju peilio galu išskobti vidų. Išgramdytas sėklytes sudėti į pieną, taip pat sudėti cukrų ir viską užvirinti. Karštuoju pienu užpilti želatiną ir gerai išmaišyti, kol ji ištirps.

Į metalinę formą (pas mane apvali, 18 cm skersmens) paeiliui pilti vienodą kiekį tirpalų (aš naudojau metalinę matuoklę 80 ml). Kai sustings, žele supjaustyti peiliu nedideliais kubeliais arba išspausti aukštomis formelėmis. Šokoladą ištirpinti, ataušinti tiek, kad neištirpintų želė. Į šokoladą dėti želė gabaliukus, iš visų pusių apipilti šokoladu ir palikti sustingti. Aš tai dariau mažomis fondiu šakutėmis ir ant jų stingdžiau saldainius.
P.S. O kad dar "krūčiau" būtų, galima apibarstyti valgomuoju auksu :P