2009 m. kovo 18 d., trečiadienis

Paprasčiau nebūna :) tai tik pyragas su varške



Nežinau paprastesnio pyrago. Nebent atneštą iš parduotuvės. Bet man kepti namuose pyragai skanesni, net jei jie ir tokie paprasti.

150 g sviesto
1 st. cukraus
2 st. miltų
žiupsnelis druskos

Įdaras
600 g varškės
3 kiaušiniai
1 šaukštas miltų
1 -2 šaukštai cukraus
šviežių obuolių arba džiovintų vaisių (razinos, vyšnios, persikai, supjaustyti smulkiais kubeliais)

Šaltą sviestą sutarkuoti stambia tarka, rankomis sumaišyti su miltais, druska ir cukrumi, kol susidarys trupinukai. 2/3 trupinių supilti į kepimo skardelę (~25 x 35-38 cm). Naudojant obuolius, juos nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Visus produktus įdarui sumaišyti ir įdarą išpilti ant trupinių. Užbarstyti likusiais trupiniais. Kepti 180 C apie 45 - 50 min.