2009 m. kovo 1 d., sekmadienis

Svogūnų traškučiai


Laaaaaaaabai traškūs. Bet nevalgiau, jų tiesiog reikėjo kitiems tikslams. Be to labai rūpėjo, kaip jie atrodys Rozenthalio šampaninėse :)))) Vivat RIMI :) O dar labai priminė svogūnus iš "Planet Hollywood". Mano virtualios draugės iš "Клуб кулинарных путешествий", Irinos-Ирис recepto variacija. Autorė jį apibūdina kaip svogūnus pasninkaujantiems. Manau, kad šiais svogūnais su malonumu patraškės ne tik pasninkaujantys :)
  • svogūnų
  • druskos
  • cukraus pudros
  • krakmolo
  • miltų
  • saldžiųjų raudonųjų maltų paprikų
  • aliejaus grūzdinimui
  • popierinių rankšluoščių
Svogūnus supjaustyti žiedais. Paruošti sūrų tirpalą iš vandens ir druskos. Užmerkti svogūnus tirpale pusvalandžiui. Tuo tarpu sumaišyti paprikas, persijotus miltus ir krakmolą (lygiomis dalimis) ir dešimtadalį (nuo miltų kiekio) cukraus pudros. Svogūnų žiedus labai gerai nusausinti ir apvolioti miltų mišinyje. Kepti mažomis porcijomis įkaitintame aliejuje. Išimti ir nusausinti ant popierinių rankšluoščių. Tinka prie alaus (o aš jo iš viso negeriu :)))))), prie Beaf Stroganoff, tiesiog patraškėti.... :)