2009 m. kovo 25 d., trečiadienis

Viens blynelis, du blynelis, trys blynelis. Skaaaaanu!




Nežinau, kam kaip, bet man didžiausias galvos skausmas - tai pusryčiai. T.y. ką pagaminti Už tad galvą dažnai paskauda :) Mažiau skauda, jei iš vakaro susigalvoju, ką gaminsiu pusryčiams. O visiškai neskauda, kai sudėliosiu preliminarų meniu bent trims-penkioms dienoms. Tada neskauda galvos ir prieš gaminant pietus. Šitus blynelius gaminu dažnai.

Cukinijų blyneliai su pievagrybiais

200 g valytos cukinijos
100 g pievagrybių
2 skilteles cesnako (arba tiek, kiek jums patinka)
mažas kiaušinis
1 - 2 šaukštai miltų
druskos, pipirųi
aliejus kepimui

Cukinijas sutarkuoti vidutinio dydžio skylučių trintuve, kiek nusunkti, taip pat sutarkuoti pievagrybius ir česnaką. Sumaišyti su kiaušiniu, vienu šaukštu miltų. Jei bus labai skysta, pridėti dar miltų. Kepti mažus blynelius, patiekti su grietine.