2009 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Šokoladas, šokoladas, paukščių pienas :)

Sveiki, sveiki, sveiki!!!! Labai džiaugiuosi galėdama vėl įsijungti į bloginimą :) Kaip gerai, kai galiausiai priimamas koks nors sprendimas :) Bet savaitė su reanimuojamu kompu, kai viltis isižiebia ir gęsta... kai reikia prašyti įsijungti ir suspėti... tiesiog suspėti :) o, kaip sako rusai, кто не успел, тот опоздал... tai tų vėlavimų buvo daugiau, nei suspėjimų... už tad namuose išvalyti langai, išskalbtos užuolaidos, sutvarkyta virtuvė, net pusiau numegzta palaidinė dukrai... net neįtikėtina :) Kuo puikiausiai pasitvirtina posakis, apie tvarką namuose... jei ji yra, reiškia sugedęs kompiuteris :) bet čia taip, kiek hiperbolizuoti pabambinimai :)


Labai pasiilgau. Todėl ir sveikinuosi su labai skaniu tortu. Deja, nėra prapjauto... kaip visuomet :) man lieka tik tikėti tais, kas valgė :)

Biskvitui

120 ml pieno
90 g sviesto
150 g cukraus
6 kiausiniai
6 tryniai
120 g miltų
60 g kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Kremui:
8 baltymų
350 g cukraus
20 g želatinos
40 ml vandens želatinai išbrinkinti
100 g sviestinio kremo
1/6 šaukštelio citrinos rūgšties

Sviestiniam kremui:
250 g minkšto sviesto
200 g sutrištinto pienos su cukrumi
50 g šokolado

Pertepimui
250 ml pertrintų braškių

Sirupui
250 ml stiprios vaisinės arbatos
3 šaukšteliai cukraus
3 šaukšteliai citrinos sulčių
3 šaukšteliai vaisinės užpiltinės

Glajus iš "Triufelio" torto

150 g šokolado papuošimams

Įkaitinti orkaitę iki 180 С. 28 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą piene, kiaušinius, trynius ir cukrų išplakti iki šviesiai gelsvos spalvos tirštos masės. Miltus su kakava ir kep. milteliais persijoti į kiaušinių masę. Porą šaukštų masės sumaišyti su pieno-sviesto mišiniu ir supilti atgal į bendrą masę. Atsargiai išmaišyti ir išpilti į paruoštą formą. Kepti apie 45 - 50 minučių. Išimti, nuimti popierių ir ataušinti ant grotelių. Geriausiai biskvitą iškepti dieną prieš sutepant tortą.

Paukčių pienui išplakti baltymai užpilami išvirtu cukraus sirupu su želatina, o vėliau sudedamas sviestinis kremas. Šiuo atveju bus labai naudingi "Operos" patarimai kaip išvirti cukraus sirupą ir kaip turi atrodyti sviestinis kremas.
  1. Išbrinkinama želatina
  2. Vienu metu reikia išplakti baltymus ir išvirti cukraus sirupą.
  3. Paukščių pieno cukraus sirupui suberti cukrų į prikaistuvį ir užpilti tiek vandens, kad apsemtų cukrų, bet atsargiai, nepadauginti. Cukrus turi būti šlapias, bet ne plaukiojantis :)
  4. Kai sirupas išviręs, į jį supilti išbrinkintą želatiną. Masė labai padidės, bet po to grįš į pradinę stadiją :)
  5. Sirupą su želatiną atsargiai supilti į besiplakančius baltymus
  6. Visą laiką plakant suberiama citrinos rūgštis
  7. Į dar šiltą, bet ne karštą baltyminį kremą sudedamas sviestinis kremas (turi ištirpti :)
  8. Sudėjus sviestinį kremą, masę suskystėja, vėliau ji sustings.
Sviestiniam kremui minkštą sviestą plakti, kol pasidarys purus. Tada palaipsniui pilti sutirštintą pieną. Pabaigoje galima įberti vanilinio cukraus. Atidėti kremo paukščių pienui. Šokoladą ištripinti ir praaušusį supilti į kremą. Išplakti.

Formą iškloti popieriumi, palei šonus įdėti popierinę "apykaklę". Biskvitą supjaustyti į tris sluoksnius, vieną įdėti į formą, sudrėkinti sirupu, patepti trintomis braškėmis. Įpilti pusę paukščių pieno. Uždengti kitu sluoksniu, viską pakartoti. Viršų uždengti trečiu biskvito sluoksniu, sudrėkinti likusiu sirupu. Palikti sustingti nakčiai. Išimti iš formos, išlyginti sviestiniu kremu ir padengti viršų ir šonus šokoladiniu glajumi ir papuošti šokoladiniais papuošimais.