2009 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais

Labiausiai nefotogeniško modelio nepažįstu... nebent aš pati (nuotraukose kaip kepenėlės, niekas neatpažįsta :)))) bet tai lyrika :) Net nežinau, prieš ką aš tiek šokinėjau :)))) Buvo laiko pagalvoti, kaip atrodau iš šalies. Solidi dama, su fotiku ant kaklo kloja servėteles, glosto klostes, medituoja ties obuolio gabaliuku lėkštėje arba pincetu nuiminėja nereikalingus produktus nuo lėkštės...
Ačiū Tau, mano šeima, kad leidi man leisti laiką būtent šitaip :)

Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais



Negaliu pasakyti, kad ypatingai mėgstu kepenėles. Bet kartais norisi, Sakykime kartą metuose :) Tai tas kartas kaip tik šiandien ir buvo :)

Reikės:
  • ~ 700 g paukštienos kepenėlių
  • 3 vid. dydžio svogūnų
  • 3 vid dydžio obuolių
  • miltų pabarstymui
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų, cukraus, džiovintų čiobrelių, sumacho (galima be jo :) )
Paprasčiau nebūna :) Kepenėles supjaustyti nedideliais gabaliukais, apibarstyti druska, pipirais ir miltais. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, ir 3 - 4 minutes pakepinti kepenėles ant didelės ugnies. Svogūnus supjaustyti plunksnelėmis, pabarstyti trupučiu cukraus (ne daugiau 1/2 šaukštelio), išmaišyti. Kepenėles išimti, o toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūnus 4 - 5 minutes. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis, pabarstyti sumachu ir pakepinti kartu su svogūnais vėl apie 4 - 5 minutes. Grąžinti kepenėles į keptuvę, pabarstyti čiobreliais, įpilti puse stiklinės vandens, uždengti ir troškinti ant mažos ugnies apie 10 - 15 minučių.

Patiekiau su bulvių ir salierų koše. Ją dėjau ledų šaukštu :)