2009 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Baklažanai a'la baba ganoush

Gal ir visai ne babaganoush. Bet kažkas panašaus. Ir tikrai ne mažiau skanaus. Mano anyta taip daro. Ir man labai-labai patinka. Tik prieš tai reikia perspėti gaisrininkus, kad labai nekreiptų dėmesio į dūmus.... nes jų turėtų būti, nedaug, bet būti. Įsivaizduokite, kad darote nedidelį laužą balkone. Na gerai, nereikia balkone. Galima ir ant viryklės. Man tokie baklažanai daug - daug - daug kart skanesni, nei kepti orkaitėje... Antri po keptų ant tikros ugnies.

Reikia:
  • Baklažanų
  • druskos
  • sviesto
  • (pagal pageidavimą: aitriųjų pipirų)
  • folijos uždengti viryklę
  • ir tokio daikto:

Labai paprasta. Ieškome šaldytuve pasimetusių baklažanų. Mano buvo būtent tokie, seniai šaukiantys: "Suvalgyk mane, suvalgyk mane", bet jų šauksmas kaskart buvo tildomas uždaromomis šaldytuvo durelėmis. Kaip bebūtų, pamiršti, nepamiršti, eretikai, neeretikai, marš ant laužo. Kepa.

Nieko baisaus jei pridegs. Juk ant ugnies gi kepa, ar ne?

Pajuodusius ir nuvytusius baklažanų kūnelius valome dar karštus. Kad neapsideginti pirštų, statome šalia dubenėlį su vandeniu - pirštus įkaitintus vėsiname :)


Visai nieko tas nurengtas, ar ne? :) Kai baklažanai nulupti, tada juos peiliu, peiliu. Todėl geriausia, kai dubenėlis metalinis.

Maža, ar ne? Tada išplakame šakute ir druskos paberiam.
Ir sviestuko.
Viskas. Skaniausia su lavašu arba tiesiog balta duona ir pomidorais. Galima dar ropinių svogūnų plonai papjaustyti, kas mėgsta. Svogūnus, ne pjaustyti....


Ko nedėjom? Tachinio, česnakų ir kt. Nededu :) ir be jų galiu dubenėlį privatizuoti ir išdažyti su duona :)