2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Baklažanai kaip grybai


Internete jau senokai vaikšto panašūs baklažanai. Skirtingose vietose vis skirtingi. Na ir pas mane irgi bus kitokie. Šaldytuve verkė keli baklažanai, taip ir prašydamiesi suvalgomi. Nušluosčiau jiems ašaras...
Nušluostymui naudojau:

2 kiaušinius
2 svogūnus
1 šaukštą džiovintų grybų miltelių
2 šaukštus grietinės
aliejų
druską, pipirus
2 česnako skilteles
o baklažanų buvo 3

baklažanus supjausčiau nedideliais gabaliukais, užpiliau kiaušiniais, gerai išmaišiau ir palikau šaldytuve nakčiai. Iš ryto supjausčiau svogūnus ir pakepinau juos. Po to suberiau baklažanus ir pakepinau, bet gerai pakepinau, iki tokio žymaus rudumo. Suberiau grybų miltelius ir vėl kepinau. Poreikiui esant piliau po truputį vandens. Įberiau druskos, pipirų, sudėjau grietinę. Vėl patroškinau šiek tiek. Prieš baigiant įdėjau susmulkintus česnakus ir iš karto nukėliau nuo ugnies. Puiki užkandėlė, su šviežia duona - gera lengva vakarienė.