2009 m. liepos 3 d., penktadienis

Braškių tortas II


Duoklė sezonui. Jei jau turiu braškių, reikia daryti tortą. Juolab, kad mažoji gavo kvietimą į gimtadienį. Ar žinote, kas buvo Leninas. Ne? Ir nereikia. Buvo toks istorinis personažas. Kai kuriems net pasisekė būti jo anūkais :))) Tai va, buvo toks anekdotas, kai Leninas sakė žmonai, kad eina pas meilužę, o meilužei, kad eina pas žmoną, o pats eina dirbti, dirbti, dirbti. Taip ir aš. Vaiką į gimtadienį, vyrą kuo toliau :)))) , o pati prie kompo :) Tortiką nešu :) Sakė, kad skanus buvo :) bet ir dar dėl vienos priežasties. Kai apsilankymų statistikoje pasižiūriu, ko dažniausiai yra ieškoma, pasirodo braškių torto. Tiesiog neįtikėtina, daugiau du trečdaliai.... Žmonės, taigi yra ir daugiau skanių dalykų, nei braškių tortas :)))))) bet darau populistinius žingsnius, tad pateikiu braškių tortą :)



Bisvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
400 ml miltų
100 ml aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 citrinos sultys ir nutarkuota citrinos žievelė

Kremui:
500 ml pertrintų braškių
250 ml grietinėlės
500 ml braškinio jogurto
250 ml vandens
želatinos 2 l skysčio
cukraus

Baltam viršutiniam sluoksnii
400 ml jogurto
100 ml vandens
želatinos 0,5 l skysčio

Trintų su cukrumi braškių pertepimui

Sirupui:
vandens, cukraus, citrinos sulčių

Želė tortams (tortenguss), braškių, mėtų lapelių, šokolado

Biskvitą kepti dieną prieš surenkant tortą.
Kiašinius išplakti su cukrumi iki labai šviesių putų, supilti citrinos sultis,. suberti citrinos žievelę. Nuolat plakant supilti aliejų. Įberti miltus, persijuotus su kepimo milteliais. kepti 24 cm formoje, 190 C, apie 45 min. Patikrinti, ar biskvitas iškepęs mediniu pagaliuku. Iš pradžių aušinti formoje, po to - ant grotelių.

Kremui želatiną užpilti vandeniu, išrinkinti, ištirpinti, sumaišyti su jogurtu, o po to su braškių tyre. Kai pradės stingti, išplakti grietinėlę, sumaišyti abi mases.

Išvirti sirupą. (Šiam tortui išėjo 150 ml)

Formą iškloti popierine apykakle. Biskvitą supjaustyti į tris dalis. Vieną įdėti į formą, pašlakstyti sirupu, patepti braškių tyre ir užpilti kremu. Viską kartoti. Pastatyti į šaldytuvą kad sustingtų. Padaryti baltą želė ir ja užpilti viršutinį sluoksnį. Puošti braškėmis, mėtų lapeliais.