2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 2 serija. Baklažanų ir paprikų užkandis


Trumpas serijos turinys: donas Baklažanas nuo verksmo prarado atmintį ir, pamiršęs apie donją Orkaitę, nukreipė savo žvilgsnį i donją Keptuvę. Tuo metu donja Paprika, atsikėlusi iš dešimtį metų trukusios komos, iš pasalų norėjo užpulti doną Baklažaną, bet pataikė į donjos Keptuvės rankas. Išsigandusi donja Keptuvė irgi prarado atmintį. Donas Baklažanas ir donja Paprika vienas kitos glėbyje taip pat prarado atmintį. Visi verkė. O aš džiaugiausi, nes tai - skanu!!!!!!!

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - mano draugė Dana, kuriai dėkoju už receptą, kaskart valgant šias salotas :)


2 vid. dydžio baklažanai (pageidautina nestoruliai)
3 didelės paprikos
2 -3 skiltelės česnakų
petražolių, stambios jūros druskos, aliejaus kepimui

baklažanus supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti druska ir palikti "prakaituoti". Tuo metu supjaustyti paprikas ir pakepinti. Atidėti. Baklažanus perplauti šaltu vandeniu, nusausinti ir pakepinti. Kai daržovės atauš, dėti jas sluoksniais. Tarp sluoksnių dėti smulkintų česnakų ir petražolių. Pabarstyti druska. Viską įdėti į šaldytuvą ir palikti mažiausiai valandai, o geriausiai nakčiai.