2009 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 4 serija. Baklažanų vyniotiniai su varškės kremu


Trumpas serijos turinys: Po masažų donas Baklažanas pasikeitė. Tapo ramus ir įtariai nustojo verkti. Donas Puodas nusprendė pasišalinti ir leido globoti doną Baklažaną donjai Keptuvei. Po donjos Keptuvės globos dono Baklažano asmenybė susitrejino, jis tapo dar ramesniu ir leido daryti su savim viską. Net ir vyniotis. Visi verkė. Tradiciškai aš neverkiu. Valgau. Ir su malonumu :)

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - aš, sau dėkoju už receptą ir pagaminimą :)

2 nestori, bet gali būti ilgesni baklažanai
150 g švelniosios varškės
2 šaukštai 15 proc. grietinės
1 šaukštelis medaus
1 česnakų skiltelė (pagal pageidavimą)
2 šaukštai smulkiai kapotų krapų
druska, aliejus kepimui. Ir daug popierinių rankšluoščių

Baklažanus nulupti, supjaustyti ilgomis juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti "prakaituoti". Po 15 - 20 minučių sausai nušluostyti popieriniais rankšluoščiais ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Išimti ant rankšluoščių, palikti, kad nuvarvėtų aliejus ir baklažanai atauštų. Varškę sumaišyti su likusiais produktais, tepti baklažanų juosteles ir suvynioti vyniotinius. Pagal pageidavimą papuošti krapų šakelėmis.