2009 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 6 serija. Azijietiški baklažanai


Trumpas serijos turinys: Grižęs iš kelionės donas Baklažanas neranda sau vietos. Visas gyvenimas jam praeina prieš akis. Tai jis baklažanas, tai jis morka, tai jis burokėlis, tai jis pomidoras. Tam, kad išsivaduoti iš šių depresinių minčių donas Baklažanas užsiėmė rytietiškomis kovomis. Ir staiga atrado save. Dabar jis ne donas Baklažanas, o Pak Zian' as.
Tradiciškai visi verkė....

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristės - daržovės koriejietiškai, kurioms dėkoju už įkvėpimą :)

2 nedideli baklažanai
druska
aliejus kepimui

marinatui:
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis trintų imbierų
1/2 šaukštelio aitriųjų paprikų
1 šaukštas ryžių acto
3 susmulkintos skiltlės česnakų

Baklažanus supjaustyti plonomis juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti mažiausiai pusvalandžiui. perplauti šaltu vandeniu ir nusausinti. Kepti nedidelėmis porcijomis. Nausausinti ant popierinių rankšluoščių. Marinatui visus produktus sumaišyti, užpilti baklažanus, paslėgti ir palikti kelioms valandoms.

2009 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis

Labai paprastas obuolių pyragas



Dėmesio, ponas Baklažanas trumpam išvyko, tad pavedė obuoliams peimti iniciatyvą :) Jie su tuo susitvarkė :)
Mano mėgstamiausias obuolių pyragas. Labai paprastas, labai greitas ir lygiai taip pat akimirksniu dingsta nuo stalo :) Kuo daugiau obuolių, tuo skaniaus .

3 kiaušiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutrinta su visa žievele citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai

Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Iškloti kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
Šis mano pyragas buvo perpjautas per pusę ir perteptas nektarinų uogiene ir marcipano sluoksniu. (obuolių namuose buvo mažai :) )

2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 5 serija. Įdaryti baklažanai "Garni arach"


Ši serija pasirodo lemtingą akimirką.... 09 09 09 09.09 val.... bent jau taip jai liepta :))) Ir dar ji skirta 52 savaitėms
Trumpas serijos turinys: Donas Baklažanas sunkiai išgyvena donjos Paprikos dingimą. Jis blaškosi, nežino, ką pasirinkti ir kaip elgtis. Ar eiti pas donją Keptuvę ar pas donją Orkaitę? Net stebuklingas jo tėvų - donjos Mėsos ir dono Faršo - apsireiškimas nepaguodžia. Galiausiai donas Baklažanas pasibarsto galvą donu Česnaku ir atisigula į brolio-dvynio - dono Pomidoro - glėbį. Visi verkė. Tradiciškai aš neverkiu. Valgau. Ir su malonumu :)

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - armėnų liaudis, kuriai dėkoju už receptą :)

8-10 smulkūs baklažanai
800 g faršo (jautiena, paukštiena)
2 vid. dydžio svogūnai
8-10 skiltelių česnakų
8-10 pomidorai (arba konservuoti pomidorai savo sultyse)
aliejaus kepimui
lydyto arba paprasto sviesto
druska, pipirai, petražolės, džiovinti bazilikai, cukrus

Baklažanuose išpjauti ertmę, sudėti juos į skardą, pašlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje, kol suminkštės. Smulkiai supjaustyti svogūnus, įkaitinti aliejų ir pakepinti svogūnus ir dvi skilteles česnakų. Sudėti faršą ir kepti nuolat maišant. Įberti druskos, pipirų, džiovintų bazilikų, pjaustytų petražolių. Gerai išmaišyti ir dar truputį pakepti. Nulupti pomidorus, supjaustyti juos ir pusė jų sudėti į troškintuvą. Pabarstyti žiupsniu cukraus. Taip pat sudėti ir išpjautus baklažanų viduriukus. Iškeptus baklažanus pabarstyti smulkintais česnakais ir įdaryti mėsos faršu, sudėti ant pomidorų ir uždengti pomidorais. Pabarstyti žiupsniu cukraus ir sudėti nedidelius sviesto gabaliukus. Uždengti dangčiu ir troškinti apie 45 minutes.

Čia taip puode atrodo :)

Neapsigaukite :))) Puodo talpa - 7 l :))))

2009 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Laisvalaikio praleidimas su tortais )))

Atsiprašau serialo žiurovų, bet kita dono Baklažano nuotykių serija bus šiandien, bet kiek vėliau :) o dabar - tortukas :)


Niu va, toks užsakymukas buvo, o kitų- želė tai nebuvo ką fotografuoti :))) nes atidaviau formose :). Viduje - "Varškės sūrelis", prieš puošimą svėrė 2,5 kg, o vėliau jau ir nesvėriau :) Ir, labai malonu po to gauti tokia zinute:
"labai aciu uz nuostabu torta, kaip keista buvo dar trys naminiai tortai, visi super skanus, bet Jusiskis buvo suvalgytas pirmas ir isties l. skanus, labai aciu uz jusu darba ir kuryba.....sekmes dziuginant zmones, geros Jums kloties ir iki sekanciu svenciu....."

Vienas niuansas, tikiuosi pravers merginoms, puošiančioms tortus: kaip matosi nuotraukoje nepadėjau taškelio virš raidės i. Ir būčiau nepastebėjusi, bet žvilgtelėjau į nuotrauką ir tik nuotraukoje pamačiau. Tad sėkmingai jį ir padėjau :) Todėl, jei laikas leidžia, nufotografuokite tortus prieš atiduodant ir labai įdėmiai apžiūrėkite nuotraukas :) dažnai būtent nuotraukose išlenda tai, kas sumaniai pasislepė nuo jūsų akių realybėje :)))

papuošimui suėjo 130 marcipaninių gėlyčių :)

2009 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 4 serija. Baklažanų vyniotiniai su varškės kremu


Trumpas serijos turinys: Po masažų donas Baklažanas pasikeitė. Tapo ramus ir įtariai nustojo verkti. Donas Puodas nusprendė pasišalinti ir leido globoti doną Baklažaną donjai Keptuvei. Po donjos Keptuvės globos dono Baklažano asmenybė susitrejino, jis tapo dar ramesniu ir leido daryti su savim viską. Net ir vyniotis. Visi verkė. Tradiciškai aš neverkiu. Valgau. Ir su malonumu :)

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - aš, sau dėkoju už receptą ir pagaminimą :)

2 nestori, bet gali būti ilgesni baklažanai
150 g švelniosios varškės
2 šaukštai 15 proc. grietinės
1 šaukštelis medaus
1 česnakų skiltelė (pagal pageidavimą)
2 šaukštai smulkiai kapotų krapų
druska, aliejus kepimui. Ir daug popierinių rankšluoščių

Baklažanus nulupti, supjaustyti ilgomis juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti "prakaituoti". Po 15 - 20 minučių sausai nušluostyti popieriniais rankšluoščiais ir kepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Išimti ant rankšluoščių, palikti, kad nuvarvėtų aliejus ir baklažanai atauštų. Varškę sumaišyti su likusiais produktais, tepti baklažanų juosteles ir suvynioti vyniotinius. Pagal pageidavimą papuošti krapų šakelėmis.

2009 m. rugsėjo 6 d., sekmadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 3 serija. Pertrinta baklažanų sriuba

Trumpas serijos turinys: Brazilijoje tamsu ir lyja. Trumpam atgavęs atmintį Donas Baklažanas prisimena, kad turėjo brolį dvynį - doną Pomidorą. Naktį, kai visi miegojo, jis išsėlino iš namų ir išėjo į miestą ieškoti brolio. Donja Keptuvė tai pastebėjo ir pakvietusi kartu doną Puodą (šeimos gydytoją) nusekė iš paskos. Donas Baklažanas sutiko doną Pomidorą ir atpažino jame savo brolį dvynį. Visi džiaugėsi taip, kad nepastebėjo, kaip juos užklupo donja Keptuvė ir su donu Puodu. Donas Puodas visus paguldė į ligoninę masažo procedūroms. Visi verkė. O aš ne, nes sriuba tikrai skani :)

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - Carina, kuriai dėkoju už receptą :)

3 baklažanai
2 - 3 skiltelės česnakų
1 nedidelis svogūnas
1 - 2 pomidorai
~400 ml sultinio
100 ml grietinėlės
1 šaukštelis rūkytos paprikos
1 šaukštelis cukraus
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų
druskos, aliejaus kepimui

Baklažanus nuvalyti, supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti druska ir palikti, kol "suprakaituos". Svogūną smulkiai supjastyti, pakepinti kartu su česnakais. Pomidorus nuvalyti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti kartu su svogūnais ir cukrumi. Baklažanus perplauti ir pakepinti kartu. Įpilti sultinio ir patroškinti, kol daržovės bus gatavos. Perkelti viską į puodą, supilti likusį sultinį, ir suberti prieskonius. Pavirti 5 - 6 minutes, viską sutrinti, pabaigoje supilti grietinėlę, sumaišyti ir pusę minutės pakaitinti. patiekti su petražolių padažu.

2009 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 2 serija. Baklažanų ir paprikų užkandis


Trumpas serijos turinys: donas Baklažanas nuo verksmo prarado atmintį ir, pamiršęs apie donją Orkaitę, nukreipė savo žvilgsnį i donją Keptuvę. Tuo metu donja Paprika, atsikėlusi iš dešimtį metų trukusios komos, iš pasalų norėjo užpulti doną Baklažaną, bet pataikė į donjos Keptuvės rankas. Išsigandusi donja Keptuvė irgi prarado atmintį. Donas Baklažanas ir donja Paprika vienas kitos glėbyje taip pat prarado atmintį. Visi verkė. O aš džiaugiausi, nes tai - skanu!!!!!!!

Serijos režisierė, dailininkė, kaskadininkė, vairuotoja, atsakinga už aktorių parinkimą, buhalterė, režisierės asistentė, choreografė ir visų vaidmenų atlikėja - aš, scenaristė - mano draugė Dana, kuriai dėkoju už receptą, kaskart valgant šias salotas :)


2 vid. dydžio baklažanai (pageidautina nestoruliai)
3 didelės paprikos
2 -3 skiltelės česnakų
petražolių, stambios jūros druskos, aliejaus kepimui

baklažanus supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti druska ir palikti "prakaituoti". Tuo metu supjaustyti paprikas ir pakepinti. Atidėti. Baklažanus perplauti šaltu vandeniu, nusausinti ir pakepinti. Kai daržovės atauš, dėti jas sluoksniais. Tarp sluoksnių dėti smulkintų česnakų ir petražolių. Pabarstyti druska. Viską įdėti į šaldytuvą ir palikti mažiausiai valandai, o geriausiai nakčiai.

2009 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Braziliškas serialas "Paslaptingos dono Baklažano aistros". 1 serija. Baklažanai granatų marinade


Tai ką? Pradedam! Trumpas serijos turinys: donas Baklažanas susitinka su donja Orkaite. Po karštos meilės jų laukė šaltas saldžiarūgštis dušas. Vėliau visi verkė. Nežinau, šitaip įsivaizduoju braziliškus serialus, nes jų nežiūriu :)))) visame tame verksme aš džiaugiausi. Nes buvo skanu.

2 vid. dydžio baklažanai
druska
aliejus

Marinadui:
3 šaukštai granatų padažo (naršarab, pirkau RIMI)
3 susmulkintos skiltelės česnakų
1 šaukštas aliejaus
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas citrinos sulčių

Baklažanus nuvalyti juostelėmis ir po to supjaustyti 0,5 - 0,7 cm storio žiedais. Pabarstyti druska ir palikti "prakaituoti". Po 30 - 40 minučių baklažanus gerai nusausinti popieriniais ranksšluoščiais ir kepti orkaiteje 10 - 15 minučių (200 C), apversti ir kepti dar 5 - 7 minutes. Baklažanus ataušinti. Visus marinaduis skirtus produktus sumaišyti. Sudėti baklažanus į gilesnį indą ir užpilti marinadu. Galima nakčiai :)


2009 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Miegančiosios gražuolės atbudimas....

Taip-taip... atbudimas... kchm... bet manęs niekas nebučiavo. Bent jau tiek, kad atsibusčiau... O gal taip saldžiai miegojau? Arba ne tas princas? Ne, verčiau busiu kitas literatūrinis personažas. O ir beje, jis man artimesnis, nes princesių išgyvenimai tikrai ne mano.... aš kaip Miunchauzenas imu ir traukiu save iš pelkės... Ką jau padarysi. Jei pati neišsitrauksiu, tai niekas nepadės.

Mano vasara buvo tokia:
ir tokia:
ir tokia:

ir tokia:

ir tokia:
ir tokia:
ir tokia:


Po truputį pereisiu visas temas, atsakysiu visiems, kas laukia ir jau nesusilaukė atsakymo :-)))) mea culpa...mea culpa...

Kad nebūtų liūdna, paerzinsiu skaniu dalyku. Ir recepto neduosiu. Nes jo nėra. :-))))



Voila, rezultatas ant lėkštės. Tiesa, nuotraukytės ne iš vieno šašlyko kepimo.... tad jų šią vasarą tikrai netrūko ))))) net prie jūros buvo.... )