2010 m. kovo 30 d., antradienis

Lavašas. 2 serija. Traškučiai

Ne taip seniai Carina-forum aptikau vieną labai įdomiai suformuotą duoną. Tiksliau tai buvo paplotėlis su įvairiais pabarstukais. Deja, tuo laikotarpiu forumas užlūžo ir rasti tų paplotėlių nesugebėjau. Bet iš kitos pusės, kadangi esu šioks toks mamutas, turiu teisę leistis į prisiminimus, ar ne? Tai va, prieš n metų, aname tūkstanmetyje, kai savo tortais apženyjau pusę Vilniaus ir ketvirtį Lietuvos, vestuvėms ir pobūviams kepėme vaflių traškučius - sūrius ir saldžius. Labai tada populiarūs buvo. Ir paprasti - pagrindui naudodavome paprastus vaflių lakštus. Sūriems naudodavome druską, kmynus, o saldiems - cukrų ir cinamoną. Dabar sujungus ir vien ir kitą, o dar nesibagiančias lavašo atsargas namuose - padadam - pristatau labai smagius ir paprastus traškučius.


Pikantiškiems lavašo traškučiams:
  • lavašas
  • majonezas
  • įvairūs pabarstukai: baltieji ir juodieji sezamai, juodgrūdė, saulėgrąžos, druska, aitriosios paprikos, smulkinti riešutai, etc.

Viskas labai paprasta: orkaitė įkaitinama iki 220°C, skarda užtiesiama kepimo popieriumi. Lavašo lakštas plonai patepamas majonezu ir užbarstomas kuo dušė geidžia. Lavašas sukarpomas žirklėmis įvairios formos gabaliukais. Kepama. O po to tik spėjama traškėti :)



Saldiems lavašo traškučiams:
  • lavašas
  • majonezas
  • įvairūs pabarstukai: cukrus, cinamonas, aguonos, smulkinti riešutai, etc.

Eiga lygiai ta pati. Tik nereikia išsigąsti tepti majonezu :) kažkaip pabarstukai prilipti gi turi? Su vandeniu vis dėl to lavašas ne toks traškus būna :) bet čia jau kas kaip pageidauja.

Lavašą geriausiai kirpti žirklėmis :)