2010 m. gruodžio 12 d., sekmadienis

Kalėdiniai meduoliai 2010




Meduoliukai. Šituos gaminau pagal receptą iš lenkiško CinCin forumo.


Realiai likau juo nelabai patenkinta, nors tešla gana paklusni. Bet žiauriai auga ir kažko jai trūko. Tad kitas partijas kepiau kitaip, ir tuo rezultatu likau labai patenkinta. Antri meduoliukai dar nepuošti :) Dedu tą receptą, kuris man tiko.

700 g 812 miltų
150 g miltelinio cukraus
50 ml aliejaus
50 g sviesto
100 ml tamsaus medaus
4 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
1 šaukštas kepimo miltelių
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas cinamono
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
1 šaukštelis maltų kardamonų
1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų

Sviestą, aliejų ir medų ištirpinti, į šiek tiek pravėsusią masę įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti kartu su milteliniu cukrumi, soda ir kepimo milteliais. Suberti prieskonius. Viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Plonai kočioti ir spausti norimos formos sausainius. Kepti 5-6 minutes 200 C.

Glajui miltelinį cukrų sumaišyti su kiaušinio baltymu, kad gautųsi tąsi masė. Glajų dėti į tūtelę ir piešti norimus raštus.

Šitie man skanesni ir malonesni darbui. Na o puošimas bus rytoj :)