2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Jogurtinis tortas "Klounas"

Štai toks gavosi tortas :) gaivus, labai paprastas, smagiai valgėsi.

Biskvitui:
3 kiaušiniai
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai miltų (405 D)
1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
(apsidraudimui galima įberti 1 šaukštelį kepimo miltelių, bet nebūtinai)

Kremui:
250 ml persikų skonio jogurto
250 ml plakamosios grietinėlės
100 ml šviežiai išspaustų apelsinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
20 g želatinos
50 ml vandens

Sirupui:
50 ml vandens
30 ml citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus

didelė skardinė (800 g) konservuotų persikų

migdolų drožlių

Biskvitui. Įkaitinti orkaitę iki 180 C, tris popieriaus lakštus su nupištais 22 - 24 cm skersmens apskritimais. Baltymus išplakti, suberti cukrų. Kai baltymai išsiplaks, po vieną pilti trynius, kaskart paplakant. Suberti citrinos žievelę ir persijuotus miltus (ir kepimo miltelius). Tešlą padalinti į tris dalis, kiekvieną išlyginti ant nupieštų apskritimų ir kepti.

Kremui želatiną užmerkti vandenyje 10 - 15 minučių, ištirpinti, bet neužvirti. Sumaišyti su apelsinų sultimis. Grietinėlę išplakti kartu su jogurtu ir cukraus pudra. Kelis šaukštus grietinėlės ir jogurto mišinio dėti į želatinos tirpalą ir išmaišyti, o po to sumaišyti su pagrindine mase.

Sirupui vandenį užvirinti su cukrumi, ataušinti ir sumaišyti su citrinos sultimis.

Torto surinkimas. Tortinės formos šonus iškloti popierine juosta. Dalį persikų supjaustyti nedideliais gabaliukais, kitą dalį - sutrinti į tyrę. Biskvitus pašlakstyti sirupu ir pertepti trintais persikais. Kremą sumaišyti su likusiais persikais, išlyginti ant pašlakstyto sirupu viršutinio lakšto. Palikti nakčiai šaldytuve. Puošti pagal pageidavimą. (Pas mane - skaidrios želė sluoksnis su vaisiais, šonai - pakepintos migdolų plokštelės).