2011 m. vasario 15 d., antradienis

Plikyti pyragaičiai su plikytu kremu su šokoladu pagal Pierre Hermé


Dieviški. Ir tuo viskas pasakyta. Receptas iš čia Nieko jame nekeičiau, na ne... tik truputį )))))

Tešlai:
125 ml pieno
125 ml vandens
115 g sviesto
šaukštelis cukraus
žiupsnelis druskos
250 ml miltų
5 dideli kiaušiniai

Kremui:
500 ml pieno
4 tryniai
6 šaukštai cukraus
30 ml krakmolo
300 g šokolado
50 g sviesto
Vanilės ankštis

Glajui
100 g šokolado
50 g sviesto
2 šaukšai riebios grietinės

Vandenį, pieną, druską, cukrų užvirinti su sviestui, suberti visus miltus ir intensyviai išmaišyti, kol ant puodo dugno nesusidarys plona plėvelė. Nukaisti, truputį paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant. Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti. Tešla turi būti tiršta, blizganti, glotni. Gaminius spausti per konditerinį maišelį arba formuoti šaukštu. Priklausomai nuo dydžio gaminiai kepami 200 – 220 C temperatūroje, po to kai susidaro plutelė, temperatūra mažinama ir baigiama kepti 170 – 180 C temperatūroje.
Pieną užvirinti su perpjauta vanilės ankštimi, ugnį sumažinti ir virti ant mažos ugnies 5 minutes. Išsukti trynius su likusiu cukrumi ir krakmolu, užpilti per sietelį verdančiu pienu ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Sudėti susmulkintą šokoladą, gerai išmaišyti, po to įdėti sviesto ir vėl išmaišyti. Uždengti kremą plėvele (tiesiog padėti ant paviršiaus) ir ataušinti.
Ataušusius pyragaičius įpjauti ir įdėti kremo.
Glajui ištirpinti šokoladą su sviestu, išmaišyti. Įdėti grietinės ir vėl išmaišyti. Grietinė čia atsirado atsitiktinai, tiesiog galvojau, kad tos grietinėlės vis dėl to yra... bet jos nebuvo ))))
Glajus su grietinė gavosi malonaus skonio, su vos juntamu pikantiškumu, tad net nereikejo jokių ten brendžių :)