2011 m. vasario 26 d., šeštadienis

Plikyti pyragaičiai "Vecriga" pyragaičių motyvais


Atrodo, plikyta liga plinta. Bet viskas įgijo konkretumo vakar, kai viename prekybos centre aptikau "President" varškės kibirėlyje. Nedideliam banketui šiai dienai buvau suplanavus plikytus su žuvimi, todėl tų nuostabiųjų "dėžučių" specialiai iškepiau daugiau. Ir įdariau jas tokiu varškės kremu, kokį įsivazduoju priartintą legendiniams Rygos pyragaičiams "Vecriga". Kiek tai atitinką tiesą, nežinau. Atrodo, mano turėta varškė buvo peršvelni ir konsistencija ir pačiu skoniu tam skoniui, kurį pamenu n metų. Bat tai tikrai nepadarė mano iškeptų pyragaičių blogesniais :)

Kadangi tešloje nieko naujo, recepto nekartosiu, jis yra anksčiau nurodytoje nuorodoje. Taip pat galima kepti plikytus pagal kokį nors įprastą plikytų pyragaičių receptą. Nėra jokio skirtumo.

Kremui:
100 g sviesto
100 ml miltelinio cukraus
1/2 vanilės ankšties
100 ml grietinėlės
~300 g varškės*

* varškę galima naudoti paprastą, bet tuomet ją reiktų labai gerai sutrinti; galima naudoti "Švelniąją" varškę arba saldžią varškės masę, bet tuomet reikia koreguoti cukraus kiekį.

Grietinėlę pakaitinti kelias minutes su milteliniu cukrumi ir vanilės ankštimi. Ataušinti ir išimti vanilės ankštį. Sviestą išplakti iki purios masės, nenutraukiant plakimo palaipsniui supilti grietinėlę. Po to sudėti varškę ir viską gerai išsukti.

Pyragaičius įpjauti ir į kiekvieną įdėti kremo. Pyragaičius prieš patiekiant reiktų palaikyti bent valandą-pusantros šaldytuve. Viršų pabarstyti milteliniu cukrumi.

Šito kremo man užteko 15 nedidelių pyragaičių, bet tikrai jo negailėjau :)