2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Velykoms. Paprastas jogurtinis keksas su citrinos ir spanguolių pertepimu



Super paprastai pagaminamas, skanus, nepaisant savo paprastumo galintis papuošti bet kokį šventinį stalą. Čia mano mėgstamiausias keksiukų receptas. Vieną gražią dieną tiesiog nusprendžiau nebežaisti su keksiukų formelėmis ir pagal keksiukų (muffins)principą iškepti vieną didelį keksą, kas pavyko puikiai. Grįžau prie ištakų. Receptas is carina-forum. Tik su mano modifikacijomis.



dvi pailgos 10x22 cm formos
180°C orkaitė

750 ml miltų
250 ml cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
250 ml saldaus jogurto
250 ml kefyro
2 kiaušiniai
100 g sviesto
žiupsnelis druskos

pertepimui
1 citrina
100 ml cukraus
100 g džiovintų spanguolių

Glajui
200 g miltelinio cukraus
1 šaukštas brendžio
~2 šaukštai citrinų sulčių
saujelė cukrinukų

Viskas kuo paprasčiausiai: Pirmiausia sumalti mėsmale citriną su visa žievele, cukrumi ir spanguolėm.
Birius produktus sumaišyti ir atskirai sumaišyti skystai-šlapius. O po to - viską kartu, tik per daug neįsijaust. Kad tik susijungtų. Dalį tešlos sukrėsti į formas, pagal galimybę išlyginti, nors ta galimybė pas mane neatsiranda kažkodėl... užtepti citrinų ir spanguolių masės ir sudėti likusią tešlą. Kepti. Apie 50 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksai iškepę.

Glajui sumaišyti cukrų su brendžiu ir palaipsniui pilti citrinos sultis, nuolat maišant. Dar karštus keksus patepti glajumi ir užberti cukrinukų.

Viskas :)

Keptas Electrolux krosnelėje