2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Sluoksniuotas varškės ir grietinės tortas


Viena miela mergina neseniai paprašė manęs tokio torto, kaip "tada" - multiko, o dar kad būtų dengtas baltu kremu. Šiuometinis "multikas" per laiką nuo "tada" gerokai paaugo, transformavosi. Kadangi ypatingų pageidavimų torto vidiniam gyvenimui nebuvo, tad kepiau pagal Ayn varškės ir grietinės tortą su minimaliais pakeitimais, nes anuometinis vidus nebūtų tikęs šiems papuošimams, o anuometiniams papuošimamas - icing'o kaimeliui dabar man jau nebeužtektų kantrybės :) papuošimų idėją irgi išsitraukiau iš savo senienų sandėliuko - dar Supermamos laikais gaminau panašaus papuošimo tortą dovanų. Tik papuošimai buvo iš balto šokolado.





Tešlai:
250 ml cukraus
50 g sviesto
2 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 nutarkuota citrinos žievelė
750 ml miltų
450 g varškės masės (gali būti president varškė, švelnioji varškė arba nesaldi varškės vasė)

Kremas pertepimui
500 ml plakamosios grietinėlės
500 ml riebios grietinės
150 g miltelinio cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė

Papuošimui:
1/4 tešlos pagal kalėdinių meduolių receptą
Baltyminis kremas iš 4 kiaušinių baltymų ir 200 g cukraus
gaminamas, kaip kremas tortui "Opera", bet nededama nei sviesto, nei kavos.


Cukrų, sviestą ir kiaušinius pakaitinti ant vandens vonelės kol ištirps cukrus. Suberti kepimo miltelius, 500 ml miltų, išmaišyti ir nukaisti. Sudėti varškę ir likusius miltus ir išmaišyti. Tešlą (ji bus lipni) uždengti plėvele ir įdėti į šaldytuvą ne mažiau nei 2 valandoms.

Įkaitinti orkaitę iki 200 °C.
Tešlą padalinti į 8 dalis, iškočioti maždaug 25 cm skersmens apskritimus ir kepti ant kepimo popieriaus. Iškeptus apskritimus aplyginti dantytu peiliu. Trupinius galima bus sunaudoti papuošimui, arba atidėti kokiam nors kitam tikslui :)

Pertepimo kremui pagaminti reikia išplakti grietinėlę su grietine ir milteliniu cukrumi. Supilti citrinos sultis. (aš dar šliukštelėjau brendžio)

Iškeptus lakštus pertepti kremu ir tortą įdėti į šaldytuvą. Norint puošti tortą tuo pačiu kremu, reiktų, prieš užbaiginėjant tortą pagaminti kremo dar papildomai. (Maždaug - 1/4 arba 1/3 porcijos) ir puošti šviežiai pagamintu kremu.

Aš puošiau plikytu baltyminiu kremu ir meduoliais :)


Ir iš kitos pusės

ir dar :D