2011 m. gegužės 24 d., antradienis

Vanilinis keksas su kakava


Paskutiniu metu nemažai kepiau - tai keksiukai, tai keksai, tai dovanų, tai svečiams, tai mums su dukra pasmaguriauti. O dar visiškame ceintnote. Tad svarbiausios sąlygos kepiniams man buvo - paprasta ir greita. Šitą keksą radau pas Vitoriją Saldžiajame pasaulyje, jis mane sužavėjo būtent paprastumu ir dviejų mano mėgiamų produktų buvimu - vanilės ir kakavos. Rezultatas buvo puikus. Net ir keičiant kaikuriuos produktus. Rytoj turėsiu ką vaišinti, tad šiandien keksas jau kepa...

3 kiaušiniai
200 ml cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
375 ml grietinėlės
500 ml miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarui panaudojau tamsią kakavą. Nors originaliame recepte nurodyta Nesquik kakava, bet man ryškiai per saldu.

Orkaitę įkaitinti iki 170 °C. Trumpose keksinėse formose (po 20 cm) gaunasi arba du žemi keksai arba vienas aukštas. Manyčiau, kad optimaliausias variantas - 30 cm ilgio forma, bet aš tokios dabar neturiu ir niekaip neprisiruošiu nusipirkti :) Tad kepiau ir du žemus (kai reikėj dovanų įduoti) ir kepiau aukštą keksą. Tad pasirinktą formą iškloti kepimo popieriumi.

O dabar pats malonumas - tiesiog viską, išskyrus kakavą sumaišyti. Dalį tešlos supilti į formą, ant viršaus užberti dosnų sluoksnį kakavos, supilti likusią tešlą, truputį pamaišyti mediniu pagaliuku, kad susidarytų raštai ir pašauti keksą į orkaitę. Kepti apie 45 minutes, patikrinti mediniu pagaliuku. Recepte dar patariama pasigaminti šokoladinį glajų, bet tiesiog nespėju :) pasigaminsiu gal šiandien :)