2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Mielinė boba


Eilinė mielinė boba. Tik šį kartą su bulvėmis. :)


300 g miltų 550D
250 g miltų 405D
40 g mielių
10 trynių
100 g sviesto
250 ml pieno
100 g cukraus miltelių
1 šaukštas baltojo cukraus
1 virta didelė bulvė (pertrinti per sietelį)
1 citrinos nutarkuota žievelė
50 ml romo

30 g sviesto formai patepti
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių

100 g baltojo šokolado
cukrintų citrinų žievelių

Svarbu!!!!
visi produktai turi būti šilti, t.y. jokiu būdu ne iš šaldytuvo

Šiltą pieną, šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir mieles sumaišyti, palikti 15-20 minučių šiltoje vietoje.
Sviestą ištirpinti, ataušinti, išplakti su cukraus milteliais, palaipsniui supilti trynius. Miltus persijoti, padaryti duobutę, į ją supilti įmaišalą, sudėti sviesto-trynių masę, įdėti bulvę, užminkyti tešlą, tada supilti romą ir sudėti citrinos žievelę. Minkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Uždengti ir palaikyti apie valandą. Formą gausiai patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais. Sudėti tešlą į formą, vėl palaikyti apie valandą ir kepti apie 40-45 min 160 °C. Tikrinti mediniu pagaliuku. Bobą aušinti formoje 10 minučių, po to išimti ir baigti aušinti ant grotelių.

Ataušusią bobą papuošti ištirpintu baltuoju šokoladu ir cukrintomis citrinų žievelėmis.