2011 m. rugsėjo 25 d., sekmadienis

Sėlenų sklindžiai


Fantastiški pusryčiai. Kartai būna taip, kad vos paragavus kažko, norisi nedelsiant tai pagaminti. Su šitais sklindžiais atsitiko taip pat. Vakar vakare paragavau labai skanios dietinės duonelės, kuria mane pavaišino viena miela mergina vardu Agnieszka ir ryte - voilà duonelė jau ant stalo, tiesa, kitokiu pavidalu.
Ačiū Agnieszkai už inspiracijas :)

3 kiaušiniai (pas mane buvo XL dydžio)
3 dideli šaukštai kreminės varškės (švelnioji, oetker, rama bonjour, etc.)
3 kupini šaukštai avižų sėlenų
6 šaukštai kviečių sėlenų
2 šaukštai aliejaus
žiupsnis druskos
1 šaukštelis Provanso žolelių

  • Kiaušinius sumaišyti su varške, druska ir Provanso žolėmis
  • Supilti aliejų ir gerai išmaišyti
  • Suberti sėlenas ir išmaišyti. Tešla gavosi kaip tirštoka grietinė
  • Įkaitinti keptuvę (sklindžiai kepami sausoje keptuvėje be riebalų)
  • Sklindžių tešlą dėti šaukštu į keptuvę ir kepti iš abiejų pusių
  • Mėgautis :)
Valgėme su pomidorais armėniškai ir su kreminiu sūreliu. Bet, manau galima ir saldžiai - su medum, vaisiais, džemais