2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis

Kalėdiniai meduoliai II 2011. Šveicariški Basler Leckerli





GENIALŪS. Paprasti. Ir tuo viskas pasakyta. Šveicariški meduoliai Basler Leckerli. Meduoliai pagal šitą receptą buvo iškepti Alicijos, o  Bea iškepė kiek kitokius. Labai turtingo skonio, konsistencija truputį primena irisus, nes šiek tiek tąsoki. Mano šiuometinio Kalėdinio sezono hitas.

125 g cukraus
1 kiaušinis
175 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
125 g smulkintų (kapojau smulkintuve) migdolų
50 g cukatų
50 g medaus
1 šaukštas stipraus alkoholinio gėrimo (romas)

Glajus
80 miltelinio cukraus*
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas romo


Forma 23x31 cm

Išplakti kiaušinį su cukrumi
Sudėti likusius produktus ir išmaišyti tešlą. Aš tai padariau ranka, nes tešla nei kočiojimui, nei pilstymui. Tiesiog viską išminkiau.
Sudėti tešlą ant išklotos kepimo popieriumi skardos, išlyginti ranka. (Truputį kėblokas procesas, bet viskas įmanoma :))
Kepti 15-20 minučių 150°. Meduoliai neturi patamsėti, vidus lieka tąsus.
Glajui visus produktus išmaišyti.
Ištraukus formą iš orkaitės, dar karštus meduolius patepti glajumi (tai geriausia padaryti teptuku) ir dar kartą pašauti į orkaitę kokiai minutei.
Išimti, dar karštus meduolius supjaustyti stašiakampiais.Kai atauš glajus visiškai išdžiūs

* Glajus gaunasi skystas, ir, bent jau mano orkaitėje nelabai spėja visas iškepti. Romo atsisakyti negerai :D o štai baltymo imsiu mažiau kitą kartą.



CinCin

Na viskas. kepkite šiuos meduolius, kepkite. O aš imsiu iššveistą karūną ir bėgsiu į Akropolį. Jei kas nors netyčia pamatys virš Akropolio neaiškias pašvaistes, tai žinokite, kad suspindo mano žvaigždė. .... Arba šalmas, kurio ginuosi nuo pomidorų.... Noriu, kad jau būtų pirmadienis....