2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Sluoksniuotas želė tortas




Buvo smagu :) ypač aplodismentai (čia aš taip kukliai... aišku, jei kompanija būtų kitokia, galbūt (ir tikriausiai) viskas būtų daug santūriau. Bet kai susirenka žmonės, kurie patys susilaukia aplodismentų už savo pagamintus patiekalus ne tik prie draugų stalo, o ir profesiniame gyvenime, tai manau, jiems tikrai negaila tokiu pat būdu pradžiūginti ir kitus :) kitą vertus, jei būtų neskanu arba negražu, tai gal nesivargintų :D

Forma - 2,4 l

Viršutinis sluoksnis
14 g želatinos
700 ml baltojo desertinio vyno
jei reikia - dar šiek tiek cukraus

Želatiną užmerkti 150 ml vyno,išbrinkusią pašildyti ir sumaišyti su  likusiu vynu. Paragauti - įberti truputį cukraus, jei reikia.  (Man reikėjo :D)

Raudonas sluoksnis
14 g želatinos
0,7 l raudonos spalvos sulčių arba kompoto (pas mane - braškių kompotas su uogomis)
1/2 citrinos sulčių

Želatiną užmerkti 150 ml skysčio, ištirpinti ir sumaišyti su likusiu skysčiu, paragauti - jei reikia - dar citrinos sulčių, cukraus.

Jogurtinis sluoksnis
0,5 l natūralaus jogurto
0,25 l greipfrutų sulčių
14 g želatinos
2-3 šaukštai cukraus
2 apelsinai

Želatiną užmerkti sultyse, po to ištirpinti. Į želė tirpalą įpilti kelis šaukštus jogurto, išmaišyti, įpilti dar kelis šaukštus ir vėl išmaišyti, tik po to sumaišyti su likusia mase. Vėl paragauti - jei reikia įberti cukraus arba įpilti šiek tiek citrinų sulčių. Apelsinus nulupti, išimti "filė" - t.y. pašalinti nuo skiltelių baltąją plėvelę. Supjaustyti ir sudėti į jogurtinį sluoksnį.

Į formą supilti pirmiausia vyno želė, sustingdyti, po to puse baltosios, vėl sustingdyti, po to raudonąją, sustingdyti ir užbaigti likusia baltąja želė.