2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Svogūnų konfitiūras su džiovintomis raudonomis slyvomis ir keli žodžiai apie kitus dalykus

Svogūnai... tokia plebėjiška daržovė, ar ne?
O dar dažnai girdėdavau apie siaubus baubus - plaukiojančius svogūnų gabaliukus sriuboje ir tai lemdavo aršią nemeilę svogūnams nuo pat vaikystės. Vis bandau prisimniti, ar aš ką nors tokio sriuboje matydavau, bet viskas taip bandymais ir baigiasi - bandau-bandau ir niekas neišeina. Kažkodėl tik pagarba svogūnams ir dažnai meilė... net nuo jaunų metų.


Stiklainukas tokio džemo gali nuvyti šalin liūdnas mintis, įkvėpti pasikeitimams, šiaip maloniai nuteikti, tai kodėl nepabadžius? Šitas džemas tinka viskam - net tiesiog uždėti ant duonos. Arba iškabinti šaukšteliu tiesiai iš stiklainiuko....
0,5 kg svogūnų
100 g cukraus
150 ml baltojo vyno
8-10 džiovintų raudonųjų slyvų
Aliejaus kepimui

•    Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, pabarstykite cukrumi ir gerai išmaišykite.
•    Sudėkite į keptuvę ir kepkite ant labai mažos ugnies, kol svogūnų tūris nesumažės maždaug 3 kartus, o patys svogūnai netaps permatomi. Tai gali užtrūkti apie valandą, arba ir ilgiau. Svogūnai neturi apkepti, juo labiau pridegti.
•    Džiovintas slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais, suberkite į svogūnus ir įpilkite 250 ml vandens. Troškinkite ant mažos ugnies, kol neišgaruos visas vanduo.
•    Supilkite vyną, išmaišykite ir jį išgarinkite.
•    Sukrėskite svogūnus į sietą, truputį nuvarvinkite ir sudėkite konfitiūrą į stiklainiukus. 

(Ji, 2011, 12)



LABAI SVARBU - gal kas nors gali padėt šitam šuneliui?


Dar. Atrodo, kad pakeičiau savo nuomonę apie Mourinho. Nepaisant  visų jo pasiekimų, talento ir sugebėjimų, man buvo nesmagu, kai kaskart pralaimejus Realui rungtynes su Barsa buvo kaltas kažkas... tai teisėjai nupirkti, tai teisėjai kažko nematė, tai Barsa ne taip žaidė... vis kažkokios priežastys...  kai perskaičiau, kad jis tapo XXI amžiaus UEFA simbolinės rinktinės treneriu, tai šiek tiek neskanu patapo... Gal čia tik mano "bobiškas" požiūris į futbolą arba vienareikšmiškos simpatijos Barsai? Bet dabar man smagiau :)  Tikrai... net žiema tapo panaši į žiemą...