2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Šokoladinis kavos kremas



Kavą aš myliu sena, ilga ir karšta meile. Rytinis puodelis - būtinybė. O po pietų su gabalėliu šokolado - nuostabus jausmas. Šitame kreme yra ir kavos, ir šokolado. Šilkinis, glotnus, aitrokas ir kartu kreminis.

Kremas analogiškas mano darytam torte Anna , tik tuo metu naudojau vandenį, o dabar - kavą. Taip pat pakeičiau proporcijas. Net neįsivaizduoju, kiek reikėtų kiaušinių lukštų sutalpinti tiek kremo, kiek jo buvo torte. Beje patiekimas kiaušinių lukšte gerai ir dėl porcijos dydžio :)

100 g šokolado
100 ml labai karštos kavos (aš viriau džezvoje)

50 g maskarponės sūrio

  • Šokoladą ištirpinkite.
  • Nuolat maišant pilkite karštą kavą.
  • Maskarponę išmaišykite mediniu šaukštu
  • Masę truputį pravėsinkite ir sumaišykite su maskarpone
  • Kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite į paruoštus lukštus


SVARBU!!!!

Šiuo atveju BŪTINA išvirti kiaušinių lukštus. Šiuo atveju jie neapdorojami termiškai kartu su kremu, tad būtina tai padaryti prieš.
Lukštus užpilkite karštu vandeniu ir virkite ne trumpiau nei 15 minučių.
Po to lukštus galima naudoti pagal poreikį  - patiekti smulkią užkandėlę, salotas.