2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Juostuotasis pyragas


Paprasta ir genialu. Atviras pyragas su daržovėmis juostelėmis. Jo gaminimo principą nusižiūrėjau pas  Beloniką - kaip pagaminti šitą pyragą rodė vienas jos virėjų. 
Pasakyti, kad patiko - reiškia nieko nepasakyti. Visas cinkelis slypi daržovių išdėstyme - juos reikia dėlioti juostelėmis, lygiai, vieną griežinėlį prie kito.



0,5 kg sluoksniuotos tešlos
1 kg svogūnų
100 g cukraus
500 ml saldaus baltojo vyno
Įvairių spalvų daržovių (baklažanai, pomidorai, cukinijos, paprikos)
Aliejaus
Šviežių čiobrelių arba rozmarinų
Druskos
Daržovių nepadauginkite - 0,5 kg tešlos (2 lakštai) pilnai pakanka 1 paprikos, 5-6 gražių pievagrybių, 1 cukinijos, 2-3 pomidorų.


Svogūnus supjaustyti plonais šiaudeliais, pabarstyti cukrumi, trumpai apkepti su aliejumi - labai trumpai, kad tik svogūnai nuvystų, bet jokių būdu ne apskrustų. Supilti vyną, įdėti šviežių čiobrelių kelias šakeles  ir troškinti tol, kol vynas išgaruos, svogūnų tūris nesumažės 3-4 kartus, t.y. labai ilgai, ant labai mažos ugnies, kad svogūnai nepridegtų. Svogūnus sukrėsti į sietą, kad nuvarvėtų aliejus.

Sluoksniuotos tešlos lakštą įdėti į skardą, ant jo plonu sluoksniu sudėti keptus svogūnus ir ant viršaus plonomis riekelėmis supjaustytas daržoves. Pabarstyti druska ir pipirais, pašlakstyti aliejumi. Kepti 180°C apie 45-50 minučių. Prieš patiekiant pabarstyti čiobrelių arba rozmarinų lapeliais. 




Šitą pyragą dar papildomai pabarsčiau sūriu.
Nerealiai paprasta. Tiesiog turėti sluokniuotos tešlos šaldiklyje.

Nota bene. Baklažanai man asmeniškai nepasiteisino - jie labai juoduoja ir gaunasi negražūs. Be to ir skonis nesijaučia. O pievagrybiai, nors ir neišvaizdūs, bet skanūs, tad jų neatsisakau.

1 komentaras:

Bett rašė...

Tokiam skaniam pyragui reikia geros orkaitės. Žadu kaip tik naują įsigyti ir tada kepsiu pyragą. :)