2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Mielinis pyragas su cinamonu

Pyragas, tinkantis ir Velykoms. Pagamintas "monkey bread" - gabalinio pyrago principu. Labai paprasta ir gana originaliai atrodo.




20 g šviežių mielių
180 ml pieno
100 g cukraus
100 g ištirpinto sviesto
4 tryniai
750 ml miltų (mililitrų, ne gramų!!!!!!!)
šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės

Pabarstymui
100 g rudojo cukraus
1 šaukštas cinamono (arba daugiau)
1 šaukštelis kardamono

Patepimui
50-70 g sviesto


Mieles ištrinti su cukrumi, įpilti šilto pieno, gerai išmaišyti. Įberti 2-3 šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišyti, kad masė būtų vienalytė. Palikti 15-20 minučių, kad mielės suaktivėtų.

Suberti visus likusius produktus  (produktus pabarstymui ir sviestą patepimui kol kas atidėti) ir minkyti iš karto 5-7 minutes lėtai, 15-13 minučių - greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni. Uždengti ir palikti, kol jos tūris padvigubės.
Sviestą patepimui ištirpinti, bet taip ne iki galo, neištirpusieji gabaliukai susimaišys su ištirpusiu sviestu ir bus tokia košytė. Cukrų sumaišyti su cinamonu ir kardamonu.
Formą iškloti kepimo popieriumi, kurį teptuku patepti sviestu ir pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu. .
Tešlą iškočioti stačiakampio formos, patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir suvynioti. Vyniotinį supjaustyti riekutėmis ir sudėti jas į formą. Pas mane truputį liko tešlos, tad iškepiau dar ir atskiras bandeles.


Formą su pyragų palikti dar pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų. Orkaitę įjungti iki 175 C, į šaltą įstatyti formą ir kepti 40 minučių.

Ištraukti ir karštą paglaistyti miltelinio cukraus glajumi - cukrus, citrinų sultys ir brendis.


gabaliukas: