Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Marinuotų daržovių asorti


Puikus pasiūlymas šventiniam (ir ne tik) stalui. Skanu, labai paprasta ir gražiai atrodo :)
Už idėją nuoširdžiausias ačiū mano draugei Natalijai.

Viską sudėjau į 5 l kibirėlį (man tiek reikėjo, bet galima daryti ir mažiau)

2 vid. dydžio žiediniai kopūstai
2 nedidelės cukinijos
4 paprikos
2 aitriosios paprikos
6-8 česnakų skiltelės (didelės )
nedidelė kekė vynuogių (galima ir žaliųjų, bet mėlynosios atrodo įspūdingiau)
4 vengr. slyvos
2 rūgštūs obuoliai
1 citrina
ryšelis čiobrelių

Marinatui:
2 l vandens
150 ml 6 proc. baltojo vyno acto
150 ml aliejaus
3,5 šaukšt. druskos
3 šaukštai cukraus

Žiedinius kopūstus suskirstyti žiedynais, išimti cukinijų, paprikų, obuolių sėklas ir slyvų kauliukus. Daržoves ir vaisus supjaustyti vid. dydžio gabaliukais. Viską sudėti į gilesnį indą (puodą, stiklainį arba kibirėlį), žiedinius kopūstus - į apačią, kitus produktus - kaip norisi :) , tarp daržovių pakaišioti čiobrelius. Užvirinti vandenį su actu, druska ir cukrumi. Verdančiu marinatu užpilti daržoves. permaišyti ir užpilti aliejaus. Šiek tiek paslėgti ir palikti 1 para kambario t-roje. Po to įdėti į šaldytuvą. Po 2-3 dienų galima gardžiuotis :)

Net aš, nelabai valganti daržoves su actu, vis vaikštau ir traukiu po gabaliuką :) Ar liks iki banketo?


2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Mielinė boba


Eilinė mielinė boba. Tik šį kartą su bulvėmis. :)


300 g miltų 550D
250 g miltų 405D
40 g mielių
10 trynių
100 g sviesto
250 ml pieno
100 g cukraus miltelių
1 šaukštas baltojo cukraus
1 virta didelė bulvė (pertrinti per sietelį)
1 citrinos nutarkuota žievelė
50 ml romo

30 g sviesto formai patepti
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių

100 g baltojo šokolado
cukrintų citrinų žievelių

Svarbu!!!!
visi produktai turi būti šilti, t.y. jokiu būdu ne iš šaldytuvo

Šiltą pieną, šaukštą cukraus, 2 šaukštus miltų ir mieles sumaišyti, palikti 15-20 minučių šiltoje vietoje.
Sviestą ištirpinti, ataušinti, išplakti su cukraus milteliais, palaipsniui supilti trynius. Miltus persijoti, padaryti duobutę, į ją supilti įmaišalą, sudėti sviesto-trynių masę, įdėti bulvę, užminkyti tešlą, tada supilti romą ir sudėti citrinos žievelę. Minkyti tešlą, kol ji nelips prie rankų. Uždengti ir palaikyti apie valandą. Formą gausiai patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais. Sudėti tešlą į formą, vėl palaikyti apie valandą ir kepti apie 40-45 min 160 °C. Tikrinti mediniu pagaliuku. Bobą aušinti formoje 10 minučių, po to išimti ir baigti aušinti ant grotelių.

Ataušusią bobą papuošti ištirpintu baltuoju šokoladu ir cukrintomis citrinų žievelėmis.