Puslapiai

2014 m. birželio 9 d., pirmadienis

Riešutų sviestas su šokoladu

Kartą, pamenu, vienas žmogus vos neapalpo, kai sužinojo, jog aš nekenčiu riešutų sviesto. Kaip ir visų kitų dalykų su žemės riešutais. Organiškai nepernešu. Todėl tas sviestas man buvo kaip ir visai nereikalingas dalykas. Prieš kelias dienas blogeriai diskutavo apie sviestą, o aš,ruošdama kokteilių receptus "Editai", jį pasigaminau, tik ne žemės riešutų, o lazdynų.  Tai visai paprasta!



100 g lazdyno riešutų, 50 g juodojo šokolado

Riešutus trumpai pakepinkite orkaitėje. Nuvalykite luobelę. Suberkite į trintuvo indą ir trinkite, kol nepasidarys sviestas. Sumaišykite su ištirpintu šokoladu.


Pastabos:
  • Jeigu mylite savo trintuvą, pirmam kartui neberkite kilogramo riešutų, bandykite su nedidele porcija, po to nuspręsite - ar geriau mažai, ar geriau daug.
  • Jei trintuvas pradės kaisti, be jokios baimės galite palikti kol atvės, o toliau tęsti trinimą. Jei vėl užkais - pertrauka.
  • Iš pradžių gaunasi trupunukai, bet su laiku masė suskystėja.
  • Mano Braunas apie 200 g riešutų pavertė skysta terpe ir, įtariu, net nepastebėjo. Tik laikas nuo laiko reikėjo sustoti ir nuvalyti riešutus nuo trintuvo indo sienelių. beje, užkaito ne pats variklis, o indelis. Labai kaurioziška :)