8 virti putpelių kiaušiniai
4 vid. dydžio virtos bulvės
1/2 raudonojo svogūno
300 g salotų lapų
200 g rūkytos žuvies (k.r. skumbrė)
2 virtos morkos
1 didelis obuolys
100 g alyvuogių
Padažui:
2 šaukšteliai garstyčių
60 ml aliejaus
2 šaukštai citrinos sulčių
1/2 šaukštelio medaus
1/2 šaukštelio druskos
1/4šaukštelio pipirų
1 česnako skiltelė
1 šaukštas smulkiai supjaustytų krapų
Visus produktus skirtus padažui sumaišyti ir paplakti šluotėle. Salotų lapais iškloti salotinę, sluoksniais sudėti supjaustytas morkas, obuolius, bulves. Kiekvieną sluoksnį po truputį pašlakstyti padažu. Ant viršaus sudėti kiaušinius, alyvuoges, žuvį ir svogūno žiedus, supilti likusį padažą.
P.S. Iki Velykų naujų įrašų bloge nebus, bet į klausimus, jei jų bus, atsakysiu :)
Visiems gražaus ir sklandaus pasiruošimo :)
Sėkmės virtuvėje :)
Sėkmės virtuvėje :)