Dabar apie salotas. Skanios, labai skanios, labai gražios ir labai paprastos. Jau seniai man iš paskos vaikščiojo Irinos-Iris vyšnių salotos . Ir išsirūtuliojo į tokias, su trešnėmis )
Taigi, pasidaviau
Salotoms:
- Vištienos filė - 200 g
- Trešnės - 150 g
- Salotų lapų mišinys - 50 g
- Mažas raudonas svogūnas - 1 vnt.
- Žolelių mišinys su rugiagėlėmis - 1 arbat. šaukštel.
- Alyvuogių aliejus - 1 valg. šaukšt.
- Smulki jūros druska - 1 arbat. šaukštel.
- Alyvuogių aliejus a. rūšies - 2 valg. šaukšt.
- Chereso actas - 1 valg. šaukšt.
- Rudasis cukrus - 1 arbat. šaukštel.
- Smulki jūros druska - 1 arbat. šaukštel.
Filė perpjauti įstrižai į 2 dalis. Abibarstyti žolelėmis ir druska, gerai įtrinti. Įpilti aliejaus ir palikti mažaisiai 15 - 20 minučių
Svogūną supjaustyti plonomis plunksnelėmis, pašlakstyti citrinos sultimis. Iš trešnių išimti kauliukus. Uogas sumaišyti su svogūnais.
Vištieną pakepinti grilinėje keptuvėje.
Sumaišyti kartu visus produktus skirtus padažui. Salotų lapus (stambesius suplėšyti)sumaišyti kartu su trešnėmis. Užpilti padažu. Vištieną supjaustyti plonais gabaliukais. Į lėkštes dėti salotų lapus su trešnėmis, ant viršaus vištienos gabaliukus.