Puslapiai

2011 m. vasario 19 d., šeštadienis

Rizotas (daugiaryžis) su baravykais


Nors paskutinėmis dienomis man visiškai nesiseka gaminti (gal, sakau, reikia atostogų nuo virtuvės darbų :) ), o šiandien net patyriau gėdingą fiasko :)))) bet gal todėl, kad tiesiog persistengiau.... bet šis daugiaryžis yra šimtaprocentinis, o be to ir gaminamas labai paprastai ir greitai.

2 šaukštai sviesto daugiaryžiui +1 šaukštas grybams

1 nedidelis svogūnas

300 ml daugiaryžiui skirtų ryžių

50 g baltojo vyno

1 l daržovių sultinio

5-6 gražūs baravykai

2 šaukštai tarkuoto parmezano

druska

smulkiai supjaustytų petražolių

Storasieniame puode 2 šaukštuose sviesto pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus, kol jie taps permatomi, suberrti ryžius ir pakaitinti kelias minutes. Supilti vyną ir išgarinti. Mažomis porcijomis pilti sultinį ir troškinti ant mažos ugnies vis pamaišant. Sudėti parmezaną ir išmaišyti. Jei reikia - įberti druskos.

Grybus supjaustyti plonais griežinėliais, pakepinti ant sviesto, pabaigoje pasūdyti.

Ryžius pabarstyti pjaustytomis petražolėmis, ant viršaus sudėti pakepintus grybus.