Puslapiai

2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Mieliniai pyragėliai su moliūgais ir feta


Mieliniai pyragėliai. Hitas visada ir visur. Rudenį jiems priklauso būti su moliūgais. Tuomet viskas, kaip priklauso.

Tešlai:
300 ml pieno
700 ml miltų
15 g šviežių mielių
žiupsnis cukraus
30 ml aliejaus
druskos
aliejaus pyragėlių formavimui

įdarui
400-500 g nulupto ir sutarkuoto moliūgo
1/2 vid. dydžio svogūno
druskos
juodųjų pipirų
fetos, supjaustytos kubeliais (pas mane - marinuota su žolėmis aliejuje)

kiaušinio patepimui
pabarstukų (sezamų, juodgrūdžių, moliūgo sėklų... etc. )

  • Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame piene, įberti šaukštą miltų ir palaikyti 10 - 15 minučių, kol ant paviršiaus susidarys putos.
  • Likusius miltus ir druską suberti į mielių tirpalą.
  • Užminkyti tešlą, pabaigoje supilti aliejų, ir dar truputį paminkyti. Tešla turi būti vidutinio minkštumo.
  • Palikti tešlą augti maždaug 30 minučių, paminkyti ir palikti vėl augti 30 - 40 minučių.
  • Iškočioti tešlą,(jei tešla dar lipni, tuomet pabarstyti darbastalį miltais, jei tešla normalaus kietumo -miltų neberti, o patepti darbastalį ir rankas aliejumi.
  • Išspausti maždaug 7-8 cm skersmens apskritimus , į vidurį dėti įdaro, sūrio kubelius ir užspausti pyragėlius. Palikti augti ant skardos.
  • Patepti kiaušinio plakiniu, jei norisi - pabarstyti pyragėlių paviršių.
  • Kepti apie 18-20 minučių 190 °C temperatūroje. Stebėti kepimą, ji reikia - pasireguliuoti kaitrą.
  • Aušinti ant grotelių
Įdarui:
  • Smulkiais kubeliais supjaustyti svogūną
  • Visus produktus, išskyrus sūrį, sumaišyti.
N.B. Norint, kad iškepusiuose pyragėliuose nebūtų ertmių, reikia įdarą prieš dedant į pyragėlius patroškinti. Bet man skaniau, kai moliūgas troškinasi pyragėlyje, o ertmė nenervuoja :)