Puslapiai

2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

Kepti obuoliai AKA* „suvožtiniai“ su riešutais ir džiovintomis spanguolėmis


Paprastutis ir greitas desertas. Net galintis suintriguoti. Tik šiuo atveju svarbu obuolių neperkepti, nes gali pavirsti koše. Košei galima palikti tą atvejį, kai obuolių daugiau nei įdaro :)

4 nedideli obuoliai
100 g įvairių riešutų
50 g džiovintų spanguolių
2-3 šaukštai skysto medaus
1 šaukštelis prieskonių meduoliams
1-2 šaukštai citrinų sulčių

•    Užmerkite spanguoles citrinų sultyse 15-20 minučių.
•    Susmulkinkite riešutus ir sumaišykite juos su spanguolėmis ir prieskoniais meduoliams.
•    Obuolius nulupkite, išimkite šerdį, supjaustykite riekelėmis
•    Obuolio riekelę patepkite medumi, užberkite riešutų ir spanguolių mišinio, uždenkite kita obuolio riekele.
•    Suvožtinius sudėkite ant skardos, užklotos kepimo popieriumi ir kepkite 15 minučių 170 °C.


Ji, 2011.12

*АKA - Also Known As