Puslapiai

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Upėtakio salotos su grietinės ir apelsinų padažu


Paprastutės, bet labai geros salotos, pagamintos iš to, kas buvo šaldytuve. Nuotrauka iš "karo lauko" )))) šios salotos pasižymėjo labai greitu dingimu nuo stalo

120-150 g sūdyto upėtakio
12 putpelių kiaušinių
10-12 vyšninių pomidorų
mažų špinatų (baby-spinach) lapelių (pagal poreikį)

Padažui:
70 g grietinės
1 didelio apelsino sultys (~120-150 ml)
1 šaukštelis nutarkuotos apelsinų žievelės
2-3 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų
1 šaukštelis garstyčių
1/2 šaukštelio druskos

  • Kiaušinius išvirti, nulupti ir supjaustyti pusiau
  • Pusiau supjaustyti vyšninius pomidorus
  • Upėtakį supjaustyti riekelėmis
  • Lėkštėje išdėlioti špinatų lapus, ant jų - likusius produktus.
  • Padažui visus produktus sumaišyti
  • Užpilti padažu salotas