Puslapiai

2009 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Arabiškas garnyras


Arabiškas garnyras patiekiamas su mėsa, žuvimi, daržovėmis, dažnai darau jį ryte pusryčiams ir patiekiu su garintomis daržovėmis. Dėkoju savo virtualiai draugei Natalijai, gyvenančiai Mauritanijoje už puikų receptą :)

1 st. smulkių makaronų (vermišeliai, žvaigždutės, etc. )
1,5 st. ryžių
2 šaukštai aliejaus
3,5 st. vandens
nugriebtas šaukštelis druskos, česnako granulių, kario arba kitokių mėgstamų prieskonių, džiovintų daržovių

Į puodą įpilti aliejų, suberti makaronus ir pakepinti iki lengvo rudumo. Tada labai atsargiai į puodą įpilti puodelį verdančio vandens (labai garuoja, spėkite patraukti ranką ). Supilti ryžius, suberti druską, prieskonius, išmaišyti, supilti likusį vandenį ir uždengti dančiu. Virti 15 - 18 minučių