Puslapiai

2009 m. vasario 25 d., trečiadienis

Vyninių drebučių pyragaičiai


Pyragaičiai iš žurnalo "Liza". Labai gaivūs, nesaldūs. Lengvai ir smagiai valgosi :) Vaikams nelabai tinkami, nors mano mažoji tiesiog nuėmė nuo viršaus drebučius ir valgė biskvitą su varškės kremu. Bet ne dėl to, kad drebučių nemėgsta, anaiptol. Jos negalima sužavėti melionais :)

2 kiaušiniai
2 šaukštai cukraus
2 šauktai miltų su vidutiniu kaupu
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Varškės kremui:
500 g švelniosios varškės
300 ml plakamosios grietinėlės
150 g skysto medaus
15 g želatinos + 100 ml vandens
vanilinio cukraus

Sirupui:
1 šaukštas cukraus
50 ml baltojo vyno

Obuoliniam pertepimui:
1 vid. dydžio obuolys nuluptas ir supjaustytas skiltelėmis
15 ml citrinos sulčių
2 šaukštai cukraus

Šampaniniams drebučiams
300 ml putojančio vyno
100 ml vyno žele užmerkti
želatinos 400 ml skysčio - ~ 6-7 gramai)
1 - 2 šaukštai cukraus pudros
(Pas mane - citrininio skonio želė, bet kitąkart naudosiu paprastą želatiną)
1 melionas

Įkaitinti orkaitę iki 180 C. ~22 - 24 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų (masė turi padidėti mažiausiai 3 - 4 kartus. Suberti persijotus miltus, citrinos žievelę ir kepimo miltelius. Viską atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į formą. Kepti apie 25 - 30 minučių, kol lengvai paspaudus pirštu lakštas pradės spyruokliuoti. Išimti, ataušinti ant grotelių, suvynioti ir palikti nakčiai šaldytuve.

Kremui. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkinti ir ištirpinti. Varškę sumaišyti su medumi, vaniliniu cukrumi ir ištirpinta želatina. Kai varškė pradės stingti, išplakti grietinėlę ir sumaišyti su varške.

Sirupui sumaišyti vyną su cukrumi.

Iš obuolių ir cukraus išvirti tyrę. Galima tai padaryti ir miktrobangėje.

Želatiną išbrinkinti vyne ir ištirpinti, suberti c.pudrą. Sumaišyti su putojančiu vynu.


Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, šonus - popierine apykakle. Lakštą sudrėkinti sirupu, užtepti obuolių tyrės, sukrėsti varškės kremą. Sustingdyti. Specialiu šaukštu išpjauti išpjauti rutuliukus iš meliono, išdėlioti ant varškės kremo. Užpilti plonu žele sluoksniu. Kai sustings, supilti viską ir sustingdyti. Supjaustyti pyragaičiais