Puslapiai

2009 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Plikyti pyragaičiai su rūkytos žuvies kremu


Plikytos tešlos gaminiai yra neutralaus skonio, todėl puikiai tinka ne tik desertams ir saldiems kepiniams, bet ir pikantiškiems patiekalams. Juos galima įdaryti įvairiais įdarais, salotomis. Šįkart su žuvies įdaru.

Pagrindus kepame pagal šį receptą

Įdarui:
250 g karšto rūkymo skumbrės
200 g maskarponės sūrio
~ 100 ml grietinėlės
1 šaukštelis garstyčių
1/2 šaukštelio medaus
1 - 1 1/2 šaukštelio citrinos sulčių

Skumbrę ir maskarponę sutrinti iki vienalytės masės, palaipsniui pilant grietinėlę ir ja reguliuojant masės trištumą. Supilti garstyčias, citrinos sultis ir medų. Viską gerai išmaišyti.

Žuvies kremu įdaryti pyragaičius. Šiuo atveju geriau nupjauti pyragaičių viršunėles, nei spausti į vidų (masė gana sunkiai spaudžiasi).