2009 m. vasario 3 d., antradienis

Plikyti pyragaičiai su plikytu kremu

Plikyti pyragaičiai... skanučiai, efektingi, puiki medžiaga virtuvinei kūrybai, o, kas svarbiausia - paprastai gaminami. Todėl kepu juos dažnai, be to esu plikytos tešlos fanatė. Amerikos neatrasiu, manau, kad tai populiarus kepinys ir daugelis žino receptą. Net ir žinoti jo nereikia, svarbu žinoti proporcijas - 2 : 1 : 1 (skystis, riebalai, miltai) Dar apie "plikytus" niuansus galima paskaityti alfa.lt ir alfa.lt
Tešlai:
200 ml vandens
100 g miltų
100 g sviesto
3–4 kiaušiniai
½ arb. šaukštelio druskos
Kremui:
500 ml pieno
5 tryniai
5 šaukštai cukraus
2 kupini šaukštai krakmolo
50 g sviesto
Vanilės, citrinos sulčių... etc. pagal skonį :)
Vandenį su sviestu ir druska užvirinti, suberti miltus ir intensyviai išmaišyti. 3 – 4 minutes paaušinti ir po vieną mušti kiaušinius, nuolat maišant. Maišyti geriau mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu neplakti. Gaminius spausti per konditerinį maišelį arba formuoti šaukštu. Priklausomai nuo dydžio gaminiai kepami 200 – 220 C temperatūroje, po to kai susidaro plutelė, temperatūra mažinama ir baigiama kepti 170 – 180 C temperatūroje.
Kremui išsukti trynius su cukrumi ir krakmolu,  maišant užpilti verdančiu pienu ir kaitinti ant mažos ugnies nuolat maišant, kol masė sutirštės. Neperkaitinti, nes, priešingai, nei su miltais, kremas su krakmolu (beje, tas pats liečia ir kisielių) ilgiau pakaitinus, suskystės. Nukaisti nuo ugnies, įdėti sviesto ir išmaišyti. Uždengti kremą plėvele (tiesiog padėti ant paviršiaus) ir ataušinti.

Ataušusiu kremu įdaryti pyragaičius. Pyragaičius papuošti šokoladiniu glajumi. Aš dar pabarsčiau valgomu auksu... :)