Puslapiai

2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Vištienos vyniotinis "Pastrama"



Jokios Amerikos. Ta pati pastrama, tik pagaminta iš vištienos krūtinėlės. Tiesiog kalakutienos filė ne visuomet būna po ranka. Su vištiena paprasčiau. Puiki mėsa ir ant šventinio stalo patiekti, ir ant sumuštinio, ir salotoms ir viskam, kas tik į galvą ateina. Jokios dešros nereikia :D

Taigi

1 didelė vištienos krūtinėlė (apie 0,6 kg)
3 šaukštai druskos
2 l vandens
1 skiltelė česnakų
1 šaukštas džiovintų krapų viršūnėlių
1 šaukštelis džiovintų petražolių
1 šaukštelis džiovintų builių
žiupsnis džiovintų čiobrelių
1/2 šaukštelio citrininių pipirų
1-2 šaukštai aliejaus

  • Vištienos krūtinlę perpjauti pusiau, išimti kaulus. 
  • Dideliame dubenyje paruošti gana sūrų vandenį (vanduo + druska iki sūraus jūros vandens skonio). Jame užmerkti mėsą 2 - 2,5 valandoms. 
  • Maksimaliai įkaitinti orkaitę. (~240-250C). 
  • Paruošti prieskonių mišinį, česnako skiltelę sutarkuoti, viską sumaišyti su aliejumi tiek, kad gautųsi tepi pasta. Filė nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir aptepti prieskoniais, po to susukti ir surišti virvele kaip vyniotinį.
  • Vyniotinius padėti ant skardos ir kepti 20 minučių. 
  • Po to orkaitę išjungti ir neatidarinėti kol visiškai atauš.