2010 m. kovo 5 d., penktadienis

Mielinės-varškinės sraigės su aguonomis


Jei kas nors yra toks senovinis kaip aš, tikriausiai prisimena tokias skanutes bandeles citrinukes. Mano didžiausia nuostaba buvo, kai sužinojau, kad jos gaminamos iš mielinės tešlos su varške. Tada dar mano galvoje nesusitupėjo, kad mielinę tešlą galima gaminti su varške, kefyru, pasukomis... bet prie reikalo. Orinė struktūra, bet toks sunkiai aprašomas traškumas kartu su minkštumu... štai toks paradoksas. Ir, geriausiai valgyti šviežias, nes kitądien ne tokios skanios :)

Skiriama Savaitėms

25 g mielių, 50 g vandens, 100 ml pieno, 100 g cukraus, 2 kiaušiniai, 250 g varškės, 100 g sviesto, 400 g miltų,
žiupsnelis druskos
Įdarui (beveik nukopintas iš beautorės knygos "Konditerija") 2-3 obuoliai, 1 st aguonų, 1 šaukštas medaus, 1 šaukštas sviesto, 1 kiaušinis, 1 šaukštas romo (kchm... lieka tik stebėtis, kodel obuolys ne 1?)

Pirmiausia įdaras. Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais gabaliukais. Užvirinti stiklinę vandens, suberti obuolius ir kelias minutes pavirti, išimti obuolius ir suberti aguonas, užvirinti ir kelias minutes pavirinti, tada nukaisti, nupilti vandenį, į aguonas sudėti sviestą ir medų, gerai išmaišyti, įmušti kiaušinį ir supilti romą. Viską sumaišyti su obuoliais.

Mieles sutrupinti, ištrinti su šaukšteliu cukraus ir šaukšeliu miltų, užpilti šiltu vandeniu. Palikti, kad paaugtų . Sudėti visus produktus (sviestą supilti ištirpintą) ir užminkyti tešlą. Palikti 40 minučių, kad paaugtų, perminkyti ir vėl palikti pusvalandžiui. Tešlą iškočioti, sudėti ant jos įdarą ir suvynioti. Aštriu peiliu supjaustyti į bandeles. Sudėti jas ant kepimo popieriumi užklotos skardos ir palikti augti. Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir kepti 25-30 minučių (bet, aišku vadovautis sveiku protu :) laikas - tik orientyras :) )

Glajų galima pagaminti iš sukraus miltelių, romo ir citrinos sulčių. Jei gaminsite glajų, prieš glaistant jį pašildykite.