
Nepaprastai skanus ir sultingas vyniotinis, puikiai tiks šv. Velykų stalui. Įdarą galima keisti pagal savo norus, pasigaminti š mėgstamų produktų. Gal kas nemėgsta špinatų, o mėgsta grybus arba riešutus :)
Rašydama apie kiaulieną keptą aluje, parašiau, kad gaminau dar vieną mėsos vyniotinį. Gaminant mėsos vyniotinius iš kiaulienos sprandinės, visuomet perku ilgesnį gabalą, kad ir vyniotinis būtų ilgesnis. Kadangi sprandinė dažniau būna platesnė, tai mėsos tenka nupirkti daugiau. Bet tai ne bėda, nes tokią mėsą perkame dažniausiai pobuviams, o tuomet natūraliai reikia daugiau produktų.
Perpjovus sprandinę išilgai galima tuos du gabaliukus pagaminti skirtingai.
~800-900 g sprandinės
200 g šaldytų špinatų
60 g sviesto
5-6 saulėje džiovinti pomidorai
1 skiltelė česnakų
1/8 šaukštelio trintų muskato riešutų
žiupsnelis cukraus
druskos
pipirų



Štai toks plokščias gabalas turėtų gautis


Įdarui keptuvėje ištirpinti dalį sviesto, jame truputį pakepti susmulkintą česnako skiltelę, sudėti špinatus ir troškinti ant mažos ugnies. Galima įpilti 1/2 stiklinės vandens, kad špinatai greičiau išsitroškintų. baigiant troškintis, įberti muškato riešutų i cukruas. Permaišyti ir šiek tiek atvėsinti. Džiovintus pomidorus supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su špinatais.




Folijos gabaliuką gausiai patepti sviestu. Taip pat sviesto gabaliukus sudėti ant vyniotinio.

Suvynioti foliją. Svarbu suvynioti taip, kad visos sultys liktų folijoje, o ne išsitaškytų po visą skardą. Vyniotinis dedamas folijos lapo viduryje, ilgesni kraštai pakeliami į viršų ir sulyginami. Po to kraštai sulenkiami maža klostele ir ji užlenkiama dar kelis kartus, kol leidžia folijos plotis. Šonai pakeliami į viršų ir užlenkiami.
Vyniotinis kepamas 190 °C. Kepti 50 min, po to labai atsargiai praskleisti foliją ir kepti dar 15-20 minučių, kad gražiai apskrustų viršus. Laikas nuo laiko palaistyti susidariusiomis sultimis. Kai mėsa bus visiškai minkšta, išimti ir uždengus folija leisti "pailsėti" 10-15 minučių.
Kepiau Electrolux krosnelėje.