Sezonas prasideda ir meduoliai ateina. Tikiuosi, ceitnotas nebus toks žiaurus ir meduolių bus daugiau. Bent jau galėsiu jų parodyti daugiau :)
Dabar įdomybės. Šiuos meduolius dariau dar iš SM mano rašyto medaus torto recepto . Tik. Recepte parašyta, kad laikyti šaldytuve parą, o aš laikiau tešlą nuo ... vasario mėnesio. Bet meduoliams tai nėra sensacija. Beveik prieš metus kepiau tortą, o po to tiesiog aptingau kočioti, suvyniojau likusią tešlą į maistinę plėvelę ir įdėjau į šaldytuvą. Sėkmingai apie ją pamiršau. Po to laikas nuo laiko ji man grūmodavo pirštu, bet aš ugdžiau valią ir apsimesdavau, kad nieko nematau.
2 st. miltų (1 stiklinė - 250 ml)
2/3 st. medaus
2/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arb. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 šaukštas prieskonių meduoliams (atrodo, tuomet turėjau Kotanyi... arba skleroze... kuria aš pasižymiu)
Miltų pabarstymui
Glajui:
1 kiaušinio baltymas
~120-150 g miltelinio cukraus
- Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, įberti sodą ir pamaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių praaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant.
- Medaus masę sumaišyti su miltais, prieskoniais ir citrinos žievele.
- Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą. (čia pasakysiu kchm... ;)
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
- Plonai (o tai reiškia tikrai plonai- ploniau nei degtukas) iškočioti, išspausti ir kepti maždaug 8-10 minučių (stebėti kepimą, nes kiekviena orkaitė - tai atskiras pasaulis, pasakau tik gaires :)
- Sausainius aušinti ant grotelių.
- Puošti baltyminiu glajumi. Lygiai taip pat, kaip ir praeitų metų meduolius.
N.B. O dabar šiek tiek PR'o, nes paskutiniu metu gaunu nemažai priekaištų, kad visai savęs neprominu..... ;)