2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Šokoladinis tortas su duona ir cinamonu

 


Kažkodėl atrodo, kad seniai čia nebebuvo tortų, tad labai prašau - Šokoladinis tortas su duona ir cinamonu :) Tiesiog labai skanu :)

Biskvitui


12 kiaušinių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė tarkuoto šokolado
1/2 stiklinės ruginės duonos džiūvėsėlių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono


Kremui ir glajui
500 g šokolado
600 g plakamosios grietinėlės
100 g sviesto
1 šaukštas baltojo sirupo
1 šaukštelis cinamono


Sirupui
150 ml vandens
3 šaukštai cukraus
1 žvaigždanyžis
50 ml Irish Cream


Biskvitas:

  • Trynius ištrinti su cukrumi, kol masė pasidarys šviesi ir sutirštės, suberti trintą šokoladą, persijotus duonos džiūvėsėlius ir cinamoną. Trumpai permaišyti. 
  • Baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėti į trynių ir šokolado masę. Atsargiai permaišyti, svarbu nesuspausti baltymų putų. 
  • Sukrėsti tešlą į dvi 20 cm skersmens formas ir kepti įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 40 minučių. 
  • Patikrinti mediniu iešmeliu ar biskvitai iškepę – jei ištrauktas iešmelis sausas – biskvitai iškepę. Ataušinti ant grotelių. 
Kremas:
  • Sumaišyti grietinėlę su baltuoju sirupu. Susmulkinti šokoladą.
  • Šokoladą užpilti grietinėle, sudėti sviestą ir cinamoną, viską ištipinti nuolat maišant. 
  • Atidėti ~200 ml masės viršui ir šonams padengti - glajui
  • Likusį mišinį atšaldyti šaldytuve, o po to išplakti.
Sirupas:

  • Sirupui užvirinti vandenį su cukrumi, ataušinti, supilti likerį

Surinkimas:

  • Biskvitus reikia kepti dieną prieš surenkant tortą. 
  • Dalį kremo atidėti torto išlyginimui.  Biskvitus perpjauti pusiau, pašlakstyti sirupu ir pertepti kremu. 
  • Likusiu kremu išlyginti viršų ir šonus ir įdėti į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. 
  • Glajų pašildyti, jei sustingęs. 
  • Torto viršų ir šonus padengti glajumi, išlyginti. 
  • Daug tepti į vieną arba kitą pusę negalima, nes glajus nebebus blizgus. 
  • Papuošti pagal pageidavimą.
(Moteris, 2010, 12)