Puslapiai

2011 m. lapkričio 1 d., antradienis

Sūrio pyragas. Vanilinis ir absoliučiai klasikinis


Ypatingos meilės sūrio pyragams nejaučiu, kas, tikriausiai, jaučiasi. Ko gero tai tik antras sūrio pyragas tinklaraštyje. Ir tai, pirmas buvo toks, ne visai tradicinis, o pelėsinis. Ir tame poste buvo pranašiški žodžiai.... Kaip žinia, gyvenimas eina vis dėlto kompanijoj, tai kartais reikia ką nors dėl tos kompanijos padaryti :)

Bet jokių Amerikų, jokių "išmyslų" :).

forma 22 cm skersmens

1 1/2 pakelio sausainių "Gaidelis"
70 g sviesto

800 g sūrio Philadelphia
100 g riebios grietinės
4 tryniai
1 šaukštas krakmolo
150 g miltelinio cukraus
1 vanilės ankštis

Orkaitę įkaitinti iki 170°C

Pagrindas:
  • Formos dugną iškloti kepimo popieriumi
  • Sausainius sutrupinti, sviestą ištirpinti ir viską gerai išmaišyti.
  • Sausainių masę sudėti į formą ir labai gerai prispausti.
  • Kepti 10-12 minučių. Ataušinti
Sūrio įdaras:
  • Sūrį sumaišyti su grietine ir tryniais (ne plakti, o maišyti)
  • Miltelinį cukrų persijoti kartu su krakmolu.
  • Vanilės ankštį išskobti ir sudėti į sūrio masę.
  • Labai lėtai maišant suberti krakmolą su cukrumi.
  • Sūrio masę sukrėsti ant pakepto pagrindo.
  • Orkaitę įkaitinti iki 190 °C.
  • Formą su pyragu apvynioti aliuminio folija ir įstatyti į kitą didesnę formą, pripildytą karšto vandens.
  • Kepti 45 minutes - viduriukas turi būti dar šiek tiek gyvas :)
  • Aušinti orkaitėje apie valandą, o po to šaldytuve.
N.B. Extremely kreminis, nors gal kiek per ilgai maišiau, nes liko oro burbuliukų :)

N.B.I... Labai jau gurmaniškai atrodo: sausainiai Gaidelis ir Philadelphia :D :D :D