0,7 l
pagrindui:
80 g nesaldžių sausainių (pas mane buvo iš Carrs rinkinio, bet ne krekeriai)
40 g graikinių riešutų
30 g sviesto
rūpios jūros druskos
Sūrio masei
400 g grietinėlės sūrio (turėjau Rama bonjuir)
80 g pelėsinio sūrio (turėjau lietuvišką Aurą)
2 kupini šaukštai grietinės
4 tryniai
žiupsnis trintų muskato riešutų
žiupsnis druskos
- Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
- Sausainius ir riešutus sutrupinti, sviestą ištirpinti. Viską sumaišyti, įberti žiupsnelį druskos.
- Masę paskisryti formoje, gerai prispausti.
- Pašauti į orkaitę ir pakepti 10 minučių.
- Sūrius gerai ištrinti, galima trintuvu.
- Trynius sumaišyti su grietine ir palaipsniui įmaišyti į sūrio masę. Įberti druskos, muskato riešuto.
- Viską atsargiai išmaišyti, NEPLAKTI. Masė turi būti lygi.
- Masę sukrėsti į formą, išlyginti ir kepti 15 minučių 180°C, po to 40 minučių 150°C.
- Ataušinti orkaitėje
- Atšaldyti (geriau per naktį) šaldytuve.
Uogienė:
1 kriaušė
1 didelė besėklių vynuogių kekė
1 šaukštas medaus
- Kriaušę nulupti, supjaustyti kubeliais
- Keptuvėje pakaitinti medų, suberti kriaušę ir vynuoges.
- Pakaitinti ant mažos ugnies, kol vaisiai suminkštės.